Hitpercek
Ferenc pápa
A pápa arra kérte a paraguayi fiatalokat, csináljanak rendetlenséget, de utána segítsenek rendet tenni
Asunción, 2015. július 13., hétfő (MTI/Reuters) - Ferenc pápa paraguayi látogatása utolsó eseményén több tízezer fiatallal találkozott, és arra kérte őket, hogy csináljanak rendetlenséget, majd utána segítsenek helyreállítani a rendet.
 
    Három országot - Ecuadort, Bolíviát és Paraguayt - érintő latin-amerikai körútjának végén, az elutazása előtt a katolikus egyházfő püspökökkel ebédelt, találkozott fiatalokkal, majd visszautazott a Vatikánba.
    "Írtak egy beszédet nekem, amelyet most el kellene mondanom, de a beszédek unalmasak" - mondta az ifjúsággal való találkozóján, nevetést és ujjongást kiváltva. "Csináljatok olyan rendetlenséget, amely felszabadítja a szívet, együttérzővé tesz bennünket, reményt ad nekünk!" - tette hozzá. Arra kérte a fiatalokat, hogy segítsék kevésbé szerencsés sorsú társaikat, és küzdjenek azért, hogy reményteli és méltóságteljes életet élhessenek.
    Ferenc pápa nem először biztatta arra a fiatalokat, hogy csináljanak egy kis zűrzavart: megtette ezt már 2013-ban Brazíliában is, amikor azt kérte tőlük, hogy tegyék olyanná az egyházat, amely jobban kitekint a világra.
 
 
Forrás:MTI 2015. július 13., hétfő 2:33 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu