Kultur
Sebestyén Balázs:
Mindig tudja, ha váltani akar
A Z+-on kezdte műsorvezetőként, ma kvízműsort vezet az RTL Klubon, a Danubius rádióban keltette a hallgatókat a közelmúltig, most pedig a Class FM-en hallhatjuk és családot alapított. A véletlen, vagy a céltudatosság vezérli Sebestyén Balázst? Megkíséreltünk ennek is utánajárni mikor a közelmúltban Miskolcon járt a Pirítóssal.
Nemrég hozta világra feleséged a kisfiadat. Hogy van most a család?
– Jól vannak, mindketten szuperül, köszönöm szépen.
Más vizekre evezve. Leginkább az egykori Z+, ma VIVA csatornáról ismerhetnek a nézők. Hogyan kezdődött ott a karriered?
– Mint a legtöbb tévésnek, volt egy válogatás, ahova elmentem, és később értesítettek, hogy megfeleltem. Ezt követően hosszú időn át dolgoztam ott egészen pontosan hat évet húztam le az első magyar zenetévénél. Innen kerültem át néhány éve az RTL Klubhoz.
Még VIVA munkatársként szembesültél azokkal a bakikkal, belső felhasználásra szánt anyagokkal, amit az akkori műsorvezetőkkel együtt „elkövettetek”. Ez közrejátszott abban, hogy a kiderülés után szép lassan mind elhagytátok a tévét?
 
– Nem hiszem, hogy bárkinél számított volna, de csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Én egy évvel azután, hogy ezek napvilágra kerültek mentem el onnan és nálam nem játszott szerepet. Egyszerűen váltani akartam. Azt egyébként pontosan azóta sem tudom, hogyan kerültek ki annak idején az internetre.
És az, hogyan érint, hogy egy-két mondatod ezek közül szinte kultusszá vált a fiatalság körében? 
 – Őszintén? Igazából nincsen vele bajom.
Amikor az RTL Klubhoz kerültél, a Balázs show-val kezdted…
– Igen, ezt most a Cool TV ismétli.
Aztán jött a Kész átverés, amit nemrég szintén abbahagytál. Miért?
– Eljött az a pont, amikor valamit fel kellett adnom. Ekkor kaptam ugyanis a lehetőséget a Danubius Piritós műsorvezetésére, és a hajnali kelések mellett már nem tudtam vállalni a Kész átverés sokszor éjszakákba nyúló forgatását. De azt gondolom, jó kezekbe került a műsor, ami fontos, hiszen anno a szívügyem volt.
A Széf című vetélkedőt viszont továbbra is vezetem az RTL Klubon, imádom ugyanis a kvízműsorokat.
A Széf mellett jött a Pókerarc, amit Vágó Istvánnal vezettél közösen. Milyen volt a viszonyod a vele?
Nagyon jó viszonyban voltunk. Vágó István nagyon jó fej, szerettem vele együtt dolgozni, még akkor is ha nem mindenben egyezik a világnézetünk.
A Széf a kezdetek óta sikeres, és nemrég tért vissza a hosszú szünetről. Úgy hírlik szereted ezt a műsort, és sikeres is, holott külföldön hamar elbukott. Miben látod a sikerét?
 
– Először is, szeretem A Széf-et és nagyon örülök, hogy csinálhatom. Másodszor, A Széf sikerének több titka van: kicsit kvíz, kicsit talkshow, van benne dráma. Nem minden műsorban van ekkora játéktere a műsorvezetőnek, és én örömmel adom a játékhoz a személyiségemet. Voltak emlékezetes adások, például mikor valaki dobókockával dobta ki, melyik széfet nyissa - és nyert. Vagy amikor valaki azért játszott, hogy elutazhasson a pénzből külföldre, őssejtbeültetésre. Volt is sírás, mikor sikerült. A szemünk láttára formálódnak sorsok, egyre többet tudunk meg a játékosokról, közben igaz emóciókat látunk. Bő kétszáz adást forgattunk, ami elég komoly szám.
Karácsony körül pedig, internetes lapok szerint celebes adások lesznek. De ezen túl is vezettél sok olyan műsort, melyben celebek voltak a szereplők, elég csak a Kalandra Fal!-ra, vagy a Celeb vagyok ments ki innen! szériára tekinteni. Milyen kapcsolatod van a hazai sztárokkal?
– Hogy őszinte legyek nincsen kapcsolatom velük. Kizárólag műsoron belül érintkezem velük. Számomra az is egy feladat, amit szívesen hajtok végre. A civil életben inkább a civil barátaimmal töltöm az időmet.
Azt kevesen tudják, hogy már a Pirítós című reggeli show előtt is rádióztál.
 
– Eleinte a Rádió Deejay-nél vezettem műsort, azóta ez a rádió már megszűnt. S mint ismeretes ez év januárjában kezdtünk a Danubius Rádióban Vadon Janival és Rákóczi Ferivel. Mikor elvállaltam a Pirítós műsorvezetését, hallgatható, szórakoztató reggeli műsort akartam csinálni, azóta a csapatunk a Class FM-hez igazolt, ahol ez a cél a mai napig sem változott. 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu