Gyógy-Ász
A diófalevél, az aranyér eltüntetője
Ha nem Önök azok, akkor minden bizonnyal akad a családi körben, a munkatársak, vagy a szomszédok között olyan, aki küszködött már vele, vagy talán folyamatosan fennálló probléma nála az aranyér.

Kialakulásáról számtalan teória kering. Kezelése kívülről, belülről mindenféle kenőcsökkel, gyógyszerekkel enyhíthető, egy időre eltüntethető.

Az én ismeretségi körömben is akadt egy- két- sok ember, aki hetekig, hónapokig szedte, vette a gyógyszert és kente mindenféle csodakenőcsökkel a kellemetlenül kitüremkedő aranyerét. Nem tudtak a diófalevélről.

Kipróbálták, s mind, egytől- egyig megköszönte a természetgyógyász segítségét.

A segítség pedig a következő:

Vegyünk két maréknyi diófalevelet. Ha nem tudunk hozzájutni, mert nincs diófánk, akkor a Herbatárakban kapható szárított formában, az is megfelelő a célra.

Tegyük bele a leveleket ötliternyi vízbe és forraljuk fel. Körülbelül 5- 10 percig forrjon a vízben a diófalevél. Az 5- 10 percnyi forralás után még hagyjuk a leveleket 10 percig a vízben, majd az egészet szűrjük át egy lavórba. Vigyázzunk, mert a lábas, a szűrő és a lavór is átveszi a diófalevél erős, barna színét.

A  lavórba addig kell beleülni, amíg meleg a benne lévő víz. Lehet, hogy kellemetlen meztelen hátsóval a forró vízbe beleülni, de valóban úgy hatásos, ha szinte forró a víz, annyira, amennyire a testünknek még elfogadható és nem égeti a bőrünket.

Addig üljön benne, amíg meleg- langyossá válik a víz. 

Naponta ismételje meg, ha lehet, akkor lefekvés előtt. 

A diófalevél belső alkalmazása azért nem ajánlott, mivel magas a csersavtartalma és gyomorfekélyt okozhat.

Ám külsőleg nem csak az aranyér, hanem bőrgyulladások, szemgyulladás, illetve az ekcéma kezelésére is használható.

Ugyanúgy járjunk el, mint a fentiekben leírtam,. csak a víz mennyisége egyliternyi legyen, amibe 3 evőkanálnyi szárított diófalevelet tegyünk.

Ezt is naponta készítsük el, ne romoljon meg az elkészített forrázat.

A gyulladt bőrt többször is átkenegethetjük a nap folyamán. A gyulladt szemet úgy ápoljuk, hogy nem magára a szemre, hanem a szemhéjra kenjük fel a levélforrázatot.

Konkrét panaszok esetén  először keresse fel a szakorvost, kiegészítő kezelésként pedig forduljon bizalommal  a  természetgyógyászhoz !


Kovács Sándor természetgyógyász tanácsi alapján:   

Illés Adrienn 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu