Auto
LADA
Ősztől újra forgalmazzák a Ladát Magyarországon
     Budapest/Moszkva, 2015. június 11., csütörtök (MTI) - Az orosz AvtoVAZ autógyár ősztől felújítja a Lada személyautók forgalmazását Európában, az export kezdetét szeptember-októberre tervezik, az első célország Magyarország és Csehország lesz - jelentette be Bo Andersson, a legnagyobb orosz autógyár vezérigazgatója csütörtökön.
 
    Megjegyezte, hogy szigorú feltételeket támasztanak a forgalmazókkal szemben, amelyeknek egyebek mellett marketing- és szállítási feladataik is lesznek.
    Az AvtoVAZ elszántan fel akar lépni autóinak más országokba irányuló "szürke importja" ellen - írta az Izvesztyija című újság.
    Bo Andersson elmondta, a Lada európai forgalmazásának jelenleg az a fő akadálya, hogy még nem találták meg a megfelelő partnereket. Közölte, hogy "az új magyar és a cseh importőrökkel már aláírtuk a szerződést".
    Hozzátette, hogy az egész világon bővíteni akarják a forgalmazói hálózatot, "legyen inkább kisebb, de szervezettebb".
    Az orosz autógyár vezetője azt is elárulta, hogy a Ladákat az európai piaci terjesztés érdekében módosították, egyebek között javítottak biztonsági szintjükön, különös tekintettel a gyalogosok védelmére. Ugyancsak takarékosabbak lettek az Euro 6-os motorral felszerelt kocsik.
    Az AvtoVAZ Németországba, Nagy-Britanniába és Olaszországba is az első között akar exportálni, de az ottani forgalmazókat még nem találták meg.
    Az AvtoVAZ 2014-ben mindössze 1500 autót értékesített külföldön. A cég szeptemberben kezdi meg egy vadonatúj modell, a Lada Vesta gyártását, amelyből a szedánon kívül ferde hátú(hatchback) és hobbi terepjáró (crossover) modellek is legurulnak majd a gyártósorról.
     
http://www.motorroar.ru/news/company/full/8394/
http://russian.rt.com/article/96789
 
 
Forrás:MTI 2015. június 11., csütörtök 20:25 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu