Kultur
Kevin Spacey
Kevin Spacey brit színházi díjat kap az Old Vic színház élén végzett munkájáért
London, 2015. február 26., csütörtök (MTI) - Különdíjjal jutalmazzák Kevin Spacey amerikai színész-rendezőt az idei Laurence Olivier-díjak átadásán a londoni Old Vic színház művészeti vezetőjeként végzett több mint egy évtizedes munkájáért.
 
    Az 55 esztendős Spacey - akit sokan az Amerikai szépség vagy a Kártyavár sztárjaként ismernek - 2004-ben vette át az Old Vic művészeti igazgatását, idén azonban leköszön - emlékeztetett a BBC News.
    Caro Newling, a Londoni Színházi Társaság elnöke szerint Spacey "áldást hozott" a színházra az utóbbi évtizedben, és "értékes kollégaként" nagyon fog hiányozni a londoni színházi életből.
    Az Old Vic művészeti vezetését Matthew Warchus veszi át az amerikai színésztől.
    Spacey búcsúzóul a Clarence Darrow című monodrámában lép fel. Az elmúlt években az Old Vic számos előadásában szerepelt, egyebek mellett a II. Richárdban és a Sam Mendez rendezésében színpadra állított III. Richárdban is.
    A színész korábban a londoni Evening Standard díját és az Olivier-díjat is átvehette alakításáért Eugene O Neill Hickey című drámájában.
    Spacey filmszerepeiért kétszer kapott Oscar-díjat (Amerikai szépség, Közönséges bűnözők), januárban pedig hét jelölés után a Golden Globe-díjat is elnyerte a Kártyavár című sorozatban nyújtott játékáért.
    A Nagy-Britannia legrangosabb színházi elismeréseként számon tartott Olivier-díjat 1976-ban alapították, elnevezését a legendás színészről, Laurence Olivier-ről kapta.
    Az idei Olivier-díjra jelöltek listáját március 9-én hozzák nyilvánosságra, a díjátadó ceremóniát április 12-én rendezik meg a Királyi Operaházban.
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-31629309
 
 
Forrás:MTI 2015. február 26., csütörtök 10:11
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu