Kultur
Bál az Operában
KFT-koncert Miskolcon
Miskolc, 2015. január 14., szerda (MTI) - Miskolcon is bemutatja a Bál az Operában című albuma megjelenésének 30. évfordulójára készült operaházi előadást a KFT együttes. A borsodi megyeszékhely közönsége január 22-én láthatja a kétfelvonásos látványos produkciót.
 
    Mint Kiss Csaba, a miskolci színház igazgatója az előadást beharangozó szerdai sajtótájékoztatón elmondta, persze nem igazi színházi előadásról van szó, már csak azért sem, mert annak költséges a színre állítása. Ugyanakkor azon dolgoztak, hogy a közönség a színházban élvezze a zenét, a koncertet, az arra épülő darabot - hangsúlyozta.
    Az 1980-ban alakult zenekarról szólva Kiss Csaba elárulta: nagyon tetszett neki annak idején, hogy Márton András, a KFT dobosa zenész létére egy történelmi eseményeket feldolgozó folyóiratot csinált.
    Márton András a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a KFT együttes, amely a világon a legtöbb operaszerepet emelte refrénjébe, most nemcsak Cavaradossit, Csocsoszánt, Desdemonát és Don Juant hozza el, de koncertjébe emeli a szokásosak mellett máshol még be nem mutatott jeleneteit is.
    Az 1984-ben kiadott Bál az Operában című lemez megjelenésének 30. évfordulóját a KFT tavaly két koncerttel - áprilisban az A38 hajón, augusztusban a Budapest Parkban - ünnepelte, és szeptemberben mutatta be a Magyar Állami Operaházban a kétfelvonásos előadást. Az együttes korábban is előszeretettel adott elő színpadi jeleneteket koncertjein, ezek a lehetőségek az új produkcióban operaházi díszletekkel, jelmezekkel, kellékekkel bővültek.
    "Azon a különös estén, miután az operaházban véget ért az előadás, a KFT zenekar tagjai észrevétlenül belopóznak a színfalak mögé, nyomukban a zenekar szellemével, hogy titokban megtartsák operaházi báljukat, amire már három évtizede készülnek. Kíváncsi tiszteletlenséggel fedezik fel maguknak az operaház belső világát, s amint zenélni kezdenek, szép lassan különböző alakok kerülnek elő a díszletek mögül. Vannak, akik el akarják zavarni őket, vannak, akik barátságosak, de végül mindannyian csatlakoznak a zenekarhoz, jókedvű báli hangulatban ér véget a titkos kaland" - írják az előadás ajánlójában.
    A különleges koncerten a KFT zenekar tagjai mellett fellép a Miskolci Nemzeti Színház énekkara és művészei, köztük Szabó Levente és Tokai Rita balettművészek, a Fráter Kórus, Ökrös Csaba hegedűművész és Bornai Szilveszter, aki harsonán játszik majd.
    A KFT (Laár András - ének, gitár, Bornai Tibor - billentyűs hangszerek, ének, II. Lengyelfi Miklós - bőgő, basszusgitár, Márton András - dob) 1980-ban alakult, a zenekar fellépett az Egyesült Államokban, Kubában is, dalaikra a fanyar humor, a meglepő zenei megoldások jellemzőek. A Bál az Operában az együttes talán legsikeresebb lemeze volt, legutóbbi stúdióalbumuk, A bábu visszavág, 2008-ban jelent meg.

 
 
Forrás:MTI 2015. január 14., szerda 19:09 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu