Technika
Kaspersky
drasztikusan nőtt a kibertámadások száma az idén
Budapest, 2014. december 9., kedd (MTI) - A Kaspersky Lab vírusellenes szoftverei az idén mintegy 6,2 milliárd kibertámadást blokkoltak, a tavalyinál egymilliárddal többet - derül ki az orosz kiberbiztonsági vállalat 2014-es felméréséből, amelyről kedden tájékoztatták az MTI-t.
 

    A közleményben ismertetik: a vállalat termékei naponta átlagosan 3,9 millió internet alapú támadást védtek ki. A Kaspersky Lab kártevő program ellenes kutató csoportja az idén naponta 325 ezer új kártékony fájlt azonosított, napi 10 ezerrel többet, mint tavaly. 
    A bűnözők egyre gyakrabban használnak célzott adathalász e-maileket - mutatott rá Vyacheslav Zakorzhevsky, a Kaspersky Lab kártékony fájlokat kutató csoportjának vezetője a közleményben. Jelezte: a spam üzenetek a felhasználók egy jól körülhatárolható csoportját, például az online videojátékokat játszókat vagy az internetes banki ügyeket intézőket célozzák. 
    A cég az idén azonosított 295,5 ezer, a tavalyinál 2,8-szor több új mobil kártevő programot is. A közleményben Roman Unuchek, a Kaspersky Lab vezető mobil kártevő program kutatója emlékeztetett, hogy a mobil kártevők kialakulása 2011-ben kezdődött, 2013-ra pedig már elérték a fejlett szintet. Kiemelte: 2014-ben a mobil kártevők fókuszába a pénzügyi támadások kerültek, a mobil banki trójaiak száma kilencszer nagyobb az idén, mint az előző évben, és fejlődésük riasztó ütemű.
    A kiberbűnözők minden évben egyre kreatívabb és találékonyabb módszerekkel csalják lépre áldozataikat - hívják fel a figyelmet közleményben. Ez is az oka annak, hogy a felhasználók még mindig hajlandóak elolvasni egy ismeretlen forrásból érkező, látszólag ártalmatlan e-mailt, amelynek rosszindulatú a melléklete vagy a weboldal, amelyre a benne található hivatkozás mutat - teszik hozzá.
 
 
 
Forrás:MTI 2014. december 9., kedd 17:51 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu