Hitpercek
Ferenc pápa
Ferenc pápa a római Spanyol-lépcsőnél imádkozott a szeplőtelen fogantatás ünnepén
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Róma, 2014. december 8., hétfő (MTI) - A karácsony szerényebb ünneplését szorgalmazta Ferenc pápa hétfőn a római Spanyol-lépcsőnél, ahol a szeplőtelen fogantatás ünnepnapján virágot helyezett el Szűz Mária itt található szobránál.
 
    Ferenc pápa szokása szerint népes kíséret nélkül, egy Ford Focus típusú gépkocsival hagyta el a Vatikánt. Először a Santa Maria Maggiore bazilikába ment imádkozni, majd Róma központjába, ahol a Spanyol-lépcsőnél álló Szűz Mária szobornál hatalmas tömeg várta az egyházfőt: hívők, turisták és a karácsonyi vásárlást megszakító rómaiak.
    Ferenc pápa virágot helyezett el a szobornál és Szűz Mária oltalmába ajánlotta a családokat, Róma városát és az egész világot. A pápa imájában arra kérte Szűz Máriát, szabadítsa meg az emberiséget lelki és anyagi rabszolgaságától. Beszéde végén Ferenc pápa száz kerekes székben ülő beteget köszöntött, akik miatta mentek a Spanyol-lépcsőhöz.
    Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának dogmáját IX. Pius hirdette ki 1854. december 8-án. Az egyházi ünnep Olaszországban munkaszüneti nap. 1958 óta a mindenkori pápa a szeplőtelen fogantatás ünnepén minden évben virágot helyez el a Spanyol-lépcsőnél levő szobornál. Magyarországon 1947-ben törölték a piros betűs ünnepek közül.
 
 
 
Forrás:MTI 2014. december 8., hétfő 18:15 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu