Kultur
Stephen Hawking újra filmszerepre vágyik
Stephen Hawking szívesen lenne az új Bond-film gonosza Stephen Hawking Photo: DESIREE MARTIN/AFP
London, 2014. december 1., hétfő (MTI) - Stephen Hawking világhírű elméleti fizikus szerint kerekes széke és géphangja miatt személye ideális választás lenne a következő James Bond-film gonoszának.
 
    A professzor a Wired magazinban csütörtökön megjelenő interjújában kijelentette, hogy különösen az arca rezdüléseit hanggá alakító számítógépből érkező beszéde válna be jól egy 007-es filmben.
    A The Daily Telegraph emlékeztetett rá, hogy Hawking professzor filmes szereplése nem szokatlan. A Simpson család című animációs tévésorozatban már megörökítették, a Star Trek egy epizódjában pedig együtt pókerezett Datával, Isaac Newtonnal és Albert Einsteinnel. A Pink Floyd ősszel megjelent új albumának Talkin Hawkin című számában szintén megszólalt.
    A fizikusról készült A mindenség elmélete című játékfilm januártól látható a magyar mozikban. Az életét bemutató alkotás arról is beszámol, hogy 21 évesen diagnosztizálták visszafordíthatatlan motoros neuronbetegségét (amiotrófiás laterálszklerózis), amely miatt kerekesszékbe kényszerült.     
    A 72 esztendős tudós az interjúban elmesélte: szeret kommunikálni a világgal. "Beszédszintetizátorral tudok megszólalni, bár így amerikai akcentusom van. Megtartottam ezt a hangot, mert ez már a védjegyemmé vált" - fűzte hozzá.
    Mielőtt elvesztette volna hangját, beszéde már annyira elmosódott volt, hogy csak közelálló ismerősei értették, a géphangon megszólalva azonban népszerű előadásokat is tart.
    "Élvezettel beszélek a tudományról. Fontos dolog, hogy a közönség értse a tudomány alapjait, és ne kelljen életfontosságú döntésekben másra hagyatkozniuk" - mondta Hawking.
http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11262059/Prof-Stephen-Hawking-make-me-a-Bond-villain.html
 
 
 
 
Forrás:MTI 2014. december 1., hétfő 11:00
 


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu