Sport
Bundakirály
Bemutatták a bundakirályról szóló könyvet
Emanuele Piano (b) és Alessandro Righi (k) olasz újságírók, a kötet társszerzői és Wilson Raj Perumal, a történet főszereplője (j) a Bundakirály című könyv bemutató sajtótájékoztatóján a Marriott Courtyard Budapest City Center szállodában 2014. november 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
 
    Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Bemutatták szerdán A bundakirály című könyvet, amely Wilson Raj Perumal önvallomása.
 
    A jelenleg Magyarországon élő és az itteni bundaügy koronatanújának számító szingapúri Wilson Raj Perumal a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, egyrészt az anyagi vonzata miatt vállalta a nyilvános önvallomást, másrészt szerette volna felnyitni az emberek szemét.
    "A futball sokszereplős terület, így mindig akad olyan, akinek nem kifizetődő a szerepvállalása. A fogadási csalásokat csak visszaszorítani lehet, teljesen felszámolni nem, mert mindig lesznek olyan szegényebb klubok, amelyek elfogadják, hogy részt vesznek a csalásban" - mondta Wilson Raj Perumal, aki bevallotta, mai napig hódol fogadási szenvedélyének.
    Magyarországi szerepéről annyit közölt, hogy itt nem voltak személyes kapcsolatai és hozzátette, nem követi a magyar futballt, így azt sem tudja, hogy most van-e bundázás. Ugyanakkor kifejtette, ő most nem próbálkozna itt, mert a rendőrségi vizsgálatok miatt jelenleg "forró a talaj". Elárulta, egy meccs manipulálásához öt játékost kell megvenni legfeljebb fejenként 10 ezer euróért, a fogadásokat pedig azért Ázsiában kötötték, mert ott 10-15 százalékkal nagyobb nyereményszorzókat adtak.
    A bundaügy főszereplője beszélt arról is, hogy a labdarúgás csúcsát nehéz manipulálni, de nem is érdeke senkinek, mivel "van könnyebb út".
    "2012-ben derült ki a világ számára, hogy globális probléma a futballban a fogadási csalás. Amióta a pénz megjelent a labdarúgásban, üzletté vált, amelyben mindennek megvan az ára" - mondta Emanuele Piano, a 365 oldalas kötet egyik szerzője.
    Társa, Alessandro Righi arról beszélt, hogy egy Szingapúrban forgatott, fogadási csalásokkal foglalkozó dokumentumfilm kapcsán hallottak először a könyv főszereplőjéről, aki akkor Finnországban ült börtönben. Felvették vele a kapcsolatot és egy évig emailen értekeztek, közben Wilson Raj Perumal Magyarországra került és itt sikerült őt meggyőzni a könyv megírásáról.
    A szerzők arról is beszéltek, hogy ellenőrizték a könyvben szereplő történeteket, adatokat és személyeket. A kötetben leírtak hitelességét szerintük az is igazolja, hogy Wilson Raj Perumal több országban együttműködött a hatóságokkal, amelyek kivétel nélkül elfogadták a vallomását. Kifejtették, a kiadók eleinte nem láttak fantáziát a történetben, így csak internetes verzióban lehetett megvenni a könyvet, aztán több tekintélyes lap is idézett belőle. Nyomtatott verzióban Magyarországon jelenik meg először.
    A 49 éves Wilson Raj Perumal elárulta, nem áll tanúvédelmi program alatt, de nem fél attól, hogy valaki bosszút állna rajta.
 
 
 
Forrás:MTI 2014. november 26., szerda 13:15 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu