Kultur
Hamupipőke
A Hamupipőke két változatban a miskolci teátrumban
Miskolc, 2014. szeptember 17., szerda (MTI) - Két változatban állítja színre a Miskolci Nemzeti Színház a Prokofjev zenéjére írt Hamupipőke című balettet, a premiert szeptember 26-án tartják a teátrum Kamaraszínházában - mondta Kozma Attila, a Miskolci Balett vezetője, a darab rendező-koreográfusa sajtótájékoztatón, szerdán.
 
    Az új évad a hagyományokhoz híven gyermekeknek szóló előadással indul, a Miskolci Balett ugyanarra a zenére, ugyanazzal a díszlettel, kosztümökkel kétféle Hamupipőke-előadást mutat be a Miskolci Nemzeti Színházban - közölte Kozma Attila.
    Úgy fogalmazott: a világ minden táján a balett színpadok sláger darabja ez, azonban Miskolcon rendhagyó vállalkozásként kétféle előadás készül, ugyanarra a zenére, ugyanazzal a látvánnyal.
    A klasszikus balett hagyományait követi az 5-9 éves gyermekek számára szóló koreográfia, amelyre a spicc-technika, a kecses, precíz mozdulatok jellemzők. A kamaszoknak és a felnőtteknek pedig egy modern, merész, szabálytalanabb, szenvedélyesebb kortárs táncelőadás készül.
    Elmondta azt is: a Miskolci Balettnek az új évadra hat új tagja lett, Catherine Moore Ausztráliából érkezett Miskolcra, miután elvégezte tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Szeles Viktória és Mohai Cintia a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola tanulója volt, Szűcs Boglárka a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett diplomát klasszikus balett szakon. Maurer Milán Augsburgban az Otevrel Balettschule-ban és a Wiener Staatsoper Balettschule-ban szerzett képesítést, Széphalmi Pál pedig szintén a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott néptánc szakirányon.
    A társulat most 15 tagot számlál.
 
 
 
 
Forrás:MTI 2014. szeptember 17., szerda 16:43
  

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu