Kultur
Megalakult a Jancsó Miklós Alkotóműhely
Budapest, 2014. szeptember 5., péntek (MTI)
A Magyar Filmművészek Szövetsége pénteken megalapította a Jancsó Miklós Alkotóműhelyt, egy megfogalmazásuk szerint demokratikusan és nyilvánosan működő, önkormányzatisággal rendelkező független intézményt - közölte pénteken az MTI-vel Tarr Béla filmrendező, a Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke.
 
    "Célunk, hogy a filmszakma valamennyi alkotójának lehetőséget teremtsünk egy szabad, a magyar és természetszerűen európai filmes hagyományokhoz méltó, műfaji korlátoktól mentes műhely létrehozására, abban reménykedve, hogy ez esélyt teremthet az alkotók szabad és magas színvonalú tevékenységének támogatására" - áll a közleményben.
    A műhely segíteni szeretné a filmtervek, forgatókönyvek gondozását, megvalósításukban hatékonyan működne közre magyar és külföldi források, koprodukciós partnerek felkutatásával. "Fontos feladatunknak tartjuk a tehetséges fiatal alkotók pályakezdésének támogatását és a magyar film innovációjának ösztönzését és generálását" - írta a Kossuth-ídjas alkotó.
    "Természetes fórumot akarunk biztosítani a filmszakma szereplői közötti termékeny párbeszédnek, teret adni a filmtervek nyílt vitáinak, abban a reményben, hogy a nyitott eszmecsere segít mindannyiunknak, hogy korunk kihívásaira autentikus filmes válaszokat adjunk" - olvasható az összegzésben.
    A Jancsó Miklós Alkotóműhely szeptember 27-én, Jancsó Miklós születésnapján meghirdeti első nyilvános forgatókönyv-pályázatát, ezzel is tisztelegve a névadó emléke előtt. A pályázatokról kuratórium dönt majd, amelynek tagságára a filmszakma szereplőitől várnak javaslatot.
 
 
 
Forrás:MTI 2014. szeptember 5., péntek 14:20 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu