Sport
Úszó Eb
Bronzérmes a 4x100 méteres férfi vegyesváltó
A magyar úszócsapat berlini érmesei: Pulai Bence, Balog Gábor, Biczó Bence, Gyurta Dániel, Kiss László (szövetségi kapitány), Cseh László, Kapás Boglárka, Kozma Dominik, Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn (b-j) a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 24-én. A magyar úszócsapat az egyik legeredményesebb Eb-jén van túl, összesen 16 érmet gyűjtött, 5 arany, 6 ezüst, 5 bronz megoszlásban, s az országok rangsorában a harmadik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Anikó
 
    Berlin, 2014. augusztus 24., vasárnap (MTI) - A Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence és Kozma Dominik alkotta magyar csapat bronzérmet nyert a 4x100 méteres férfi vegyesváltók küzdelmében a berlini úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. Ez volt az utolsó döntő a kontinensviadalon.
 
    A magyaroknál Cseh László kezdett háton, a franciák és a britek mögött harmadikként adta át a "stafétabotot" Gyurta Dánielnek. Az olimpiai bajnok mellúszó tartotta a lépést az élboly tagjaival, majd Pulai Bence a pillangó után ugyancsak negyedikként ért a falhoz. A befejező ember, Kozma Dominik aztán remek teljesítményt nyújtott 100 gyorson, feljött a harmadik helyre, s egészen a végéig tartotta is ezt a pozíciót.
        "Hatalmasat úsztunk mind a négyen" - vélekedett Kozma. - "Cseh Laci csak annyit mondott nekem, hogy ezen az Eb-n most először sprinteltem végig a száz métert úgy, hogy mindent kiadtam magamból. Szó se róla, a 47.08 másodperces időm egészen óriási."
    Az élen brit, francia, magyar volt a sorrend, a magyar váltó 3:33.11 perc alatt teljesítette a távot.
    Eredmény:
    férfi 4x100 m vegyesváltó, Európa-bajnok:
    ---------------------------------------------------------
  Nagy-Britannia (Walker-Hebborn, Peaty, Barrett, Proud) 3:31.73 p
2. Franciaország 3:32.47
3. Magyarország (Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik) 3:33.11
 
 
 
 
Forrás:MTI 2014. augusztus 24., vasárnap 18:02 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu