Sport
Gdynia Úszó Maraton
Olasz Anna a férfiakat is megelőzte Lengyelországban
Budapest/Gdynia, 2014. augusztus 1., péntek (MTI) - Olasz Anna nyerte a Lengyelországban rendezett Gdynia Úszó Maratont úgy, hogy még a férfimezőny legjobbját is megelőzte a 20.5 kilométeres versenyen.
 
    Edzője, Gellért Gábor beszámolója szerint remek főpróbát tartott a hónap közepén kezdődő berlini Európa-bajnokságra a LEN Európa-kupa-sorozatának tavalyi összetett győztese, aki a legjobbnak bizonyult a Balti-tenger 21 fokos vizében. A 20.5 kilométeres távon - amely voltaképpen a hatalmas tengeröböl átúszását jelentette - az utolsó 6 kilométer különösen nehéznek bizonyult, mivel 60-80 centis hullámok között kellett haladnia a mezőnynek.
    Olaszt azonban ez sem zavarta, és több mint 7 perces előnnyel ért célba az előtt az amerikai Christine Jennings előtt, aki a múlt évben 6. lett a barcelonai vb 25 kilométeres távján, míg harmadik a német Ines Hahn lett. Érdekesség, hogy a magyar úszó 3:45 percet vert a férfiverseny győztesére, a lengyel Krzysztof Pielowskira.
    Olasz Annának ez volt az utolsó megméretése a németországi Eb előtt, ahol a tervek szerint mindhárom egyéni számban rajthoz áll, azaz 5, 10 és 25 kilométeren is összeméri erejét a kontinens legjobbjaival.
 
 
 
 
Forrás:MTI 2014. augusztus 1., péntek 19:15 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu