Sport
Vízilabda Eb
Kiütéses sikerrel csoportmásodik a magyar női csapat
Keszthelyi Rita gólt dob a budapesti női vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Nagy-Britannia mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 20-án. Magyarország - Nagy-Britannia 16-5. MTI Fotó: Kovács Tamás
 


    Budapest, 2014. július 20., vasárnap (MTI) - A világbajnoki bronzérmes magyar női válogatott 16-5-re legyőzte vasárnap a brit csapatot a budapesti vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában, ezzel a második helyen végzett a négyesben, s az elődöntőért az orosz együttessel csap majd össze kedden.
 
    Eredmény, nők, 3. forduló:
    A csoport:
Magyarország - Nagy-Britannia 16-5 (5-2, 3-1, 5-1, 3-1)
------------------------------------------------------- 
    A magyar csapat:
Bolonyai Flóra (Gangl Edina) - Czigány Dóra, Antal Dóra 1, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella 1, Takács Orsolya, Kisteleki Hanna 1, Keszthelyi Rita 6, Tóth Ildikó 2, Bujka Barbara 4, Csabai Dóra 1, Illés Anna  
    A brit góldobók:
Temple-Craik, Gibson-Byrne 2-2, Clayton 1
    
    A Hajós uszoda ötezres nézőközönsége előtt a szigetországiak szereztek vezetést, de Merész András szövetségi kapitány alakulata gyorsan válaszolt: Keszthelyi Rita duplájával már a hazai együttesnél volt az előny, majd brit egyenlítést követően ismét Keszthelyi talált be (3-2). A "szoros viszony" innentől megszűnt: Csabai Dóra, utána pedig a center Bujka Barbara érzékeltette hatásosan a valós erőviszonyokat (5-2).
    A második negyedben szépítettek a vendégek, a negyedszer sem hibázó Keszthelyi parádés ejtéssel módosított 6-3-ra, a hetedik magyar gólt pedig Tóth Ildikó jegyezte (7-3). Még fel sem ocsúdhattak a britek, amikor Keszthelyi megúszás végén a rivális kapusának fejét is igénybe véve megszerezte saját maga ötödik, s csapata nyolcadik találatát (8-3). 
    A nagyszünet után Antal Dóra bal felső sarkos bombával jelentkezett be, Bujka megúszás-góljával pedig már 10-3-ra vezetett a magyar csapat. És nem volt megállás: Tóth elronthatatlan passzt kapott, Szücs Gabriella pedig látványos távoli íveléssel vette be a britek hálóját (12-3). A negyed hajrájában a rivális is betalált, ám a részsikerre válaszul Bujka "lemásolta" Szücs mutatványát (13-4).
    A záró nyolc perc egynegyede pergett le, amikor az ötödik brit gól megszületett. Bujka csavarral ragadtatta tapsra a nézőket (14-5), majd Kisteleki Hanna állította elő a "közte tízet", zárásként pedig az ő átadásából a hat gólig jutott Keszthelyi a 16-5-ös végeredményt.
    A vízilabda Európa-bajnokságok történetében ez volt a magyar női válogatott 60. győzelme.
    "Igyekeztünk olyan taktikával játszani, hogy kijöjjön az egyéni képességekbeli különbség a két csapat játékosai között. Gyakoroltunk is kicsit ezen a meccsen" - mondta Merész András szövetségi kapitány, aki szerint mind a 13 pólósa dicséretet érdemel.
    Ami a további programot illeti, a két csoportelső - Hollandia és Spanyolország - automatikusan a legjobb négy közé lépett, míg a másik két kiadó helyért keresztbe játszanak a második és harmadik helyezettek, méghozzá kedden Magyarország-Oroszország (16.30 ó) és Olaszország-Görögország (18.00) szereposztásban. Ezen a napon rendezik meg az Eb 7. helyéről határozó mérkőzést is Nagy-Britannia és Franciaország között (15.00).
    A magyar szakvezető a leendő ellenféllel kapcsolatban azt mondta, nem szabad engedni, hogy az oroszok leforduljanak és könnyű gólokat szerezzenek, illetve javítani kell az emberelőnyös helyzetek hatékonyságán.
 
    További vasárnapi eredmények:
    A csoport:
Hollandia-Görögország 9-7 (3-1, 3-2, 2-3, 1-1)
    A csoport végeredménye: 1. Hollandia 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Görögország 3, 4. Nagy-Britannia 0
    B csoport:
Spanyolország-Olaszország 12-8 (4-1, 4-2, 3-3, 1-2)
Oroszország-Franciaország 18-6 (4-1, 6-3, 3-2, 5-0)
    A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Olaszország 6, 3. Oroszország 6, 4. Franciaország 0
 
 
 
Forrás:MTI 2014. július 20., vasárnap 19:03 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu