Technika
3D nyomtatás
Új virtuális tervezőlaboratórium a műszaki egyetemen
Mendel flex 3D nyomtatóval készített műanyag  katonák a Budapest 3D Printing Days programsorozaton az Erzsébet téri Akváriumban 2014. június 5-én. A Design Terminál 2014-ben második alkalommal rendezi meg a 3D nyomtatás és az ahhoz kapcsolódó technológiákat bemutató háromnapos rendezvényt. MTI Fotó: Máthé Zoltán
 
    Budapest, 2014. június 5., csütörtök (MTI) - Virtuális tervezőlaboratóriumot adtak át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gép- és Terméktervezés Tanszékén, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. több mint 10 millió forintos támogatásával - tájékoztatta a vállalat az MTI-t csütörtökön.
 
    A közlemény szerint a laborban egyszerre 12 diák ismerkedhet a legújabb technológiákkal, a modern mérnöki tervezés különleges területeivel.
    Az új egységben nagy szerepet kap a 3D-s szkennelés és tervezés, valamint a virtuális és kiterjesztett valóság eszközök alkalmazása. A tanulók és kutatók számára nagy segítséget jelentenek a 3D-s full HD minőségű képernyők, amelyekhez a magyar fejlesztésű Leonar3Do eszközök csatlakoznak.
    A tájékoztatás szerint a labor egyedülálló lehetőség a fejlesztésben, mert szervesen kapcsolódik a 3D-s nyomtatási technológiákhoz, amely az egyik fejlődési irány a járműgyártáshoz kapcsolódó tervezésben.
    A Knorr-Bremse a vasúti és közúti járművek fékrendszereinek vezető gyártója, több mint 100 éve foglalkozik a legkorszerűbb fékrendszerek fejlesztésével, gyártásával, üzemeltetésével és szervizelésével.
    A Knorr-Bremse idén februárban stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormánnyal.
 
 
 
 
Forrás:MTI 2014. június 5., csütörtök 18:55 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu