Hitpercek
XXIII. János és II. János Pál képmása a római tömegközlekedési jegyeken
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2014. április 16., szerda (MTI)
Az április 27-én szentté avatandó két egyházfő fényképe került fel a római buszokon, metrókon és villamosokon használt menetjegyekre.
 


    Az Atac római városi közlekedési vállalat kétmillió példányban nyomtatott jegyet XXIII. János és II. János Pál pápa fényképével az alkalomra. 
    A 1,50 euróba kerülő, 100 percig érvényes jegyekre XXIII. Jánosnak (1958-1963) két fekete-fehér, II. János Pálnak (1978-2005) pedig két színes fényképe került fel. A felvételek a l Osservatore Romano szentszéki napilap archívumából származnak. 
    A Rómába és a Vatikánba érkező zarándokok és turisták közül sokan elteszik emlékbe a pápákkal díszített jegyeket a használat után. A gyűjtők nem is érvényesítik. 
    A Vatikáni Rádió szerint hárommillió embert várnak a kettős szentté avatásra. Az ezt megelőző húsvéti ünnepekkel együtt mintegy hétmillió turista és zarándok érkezik Rómába. A tömegközlekedési eszközöket naponta közel félmillió munkába igyekvő római is használja. 
    Az Atac II. János Pál 2011-es boldoggá avatása és Ferenc pápa 2013-as megválasztása napjaiban is ünnepi menetjegyet bocsátott ki. 
     
 
 
 
Forrás:MTI 2014. április 16., szerda 10:44
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu