Sport

Egy fecske is csinálhat nyarat?

Acélbikák a füvön

A MISKOLC STEELERS AMERIKAIFOCI CSAPATA JÓL KEZDTE A SZEZONT A MÁSODIK VONALBAN, AMIBEN NEM KIS RÉSZE VAN ANNAK, HOGY ÚJRA SORAIK KÖZT TUDHATJÁK JOSEPH SELMSERT, AZ AMERIKAI IRÁNYÍTÓT.
 A szó nemes értelmében amatőr mindenki a csapatnál, tehát valóban hobbiból, szórakozásból, munka, tanulás mellett sportolnak a játékosok és a vezetők sem ebből élnek. Igaz ez a csapat ászára is, a kaliforniai származású irányítóra, Joseph Joe Selmserre is, akit a szerelem hozott Magyarországra, most pedig az üzlet tart itt, mivel a Ross Mould International Kft. üzleti tanácsadójaként dolgozik. „Munka után, heti 6-7 órát edzek, amihez még jön 3 óra kondi és természetesen hétvégenként a mérkőzések. Otthon is sportfilmeket és NFL mérkőzéseket szoktam nézni szabadidőmben”– meséli Joe, hogy életében milyen fontos helyen szerepel a sport.  Ezzel a hozzáállással nem csoda, hogy a Magyarországon játszó amerikai focisták közül az egyik legjobb… Csak lábjegyzetben hozzátesszük, körülbelül ennyit edzettek, magyar viszonylatban kiemelt fizetésért a DVTK labdarúgói is hetente, a produkciót pedig ismerjük.

Az amerikai fociban az irányító a csapat esze és vezére, általában a legértékesebb játékos, de azért foglalkozzunk a klubbal is, amiben a sportág egyik legjobb miskolci ismerője, Balogh Attila újságíró, a klub sajtósa volt segítségünkre. „A 2005-ben szárnyait bontogatni kezdő Miskolc Steelers 2006-ban alakult meg, mint sportegyesület. A következő évi bajnokságra nevezett először, a másodosztályba, ahol már abban az idényben megszerezte első győzelmét is. A következő szezonban már a Divízió 2 döntője sem lett volna elérhetetlen, hanem 2009-ben annál rosszabbul sikerült a szereplés. Így 2010 is a másodosztályban találta az Acélcsapatot, amelynek azonban ezen a tavaszon – köszönhetően a tavalyi gyengélkedésnek – most jóval gyengébb ellenfeleket sorsoltak, s a papírforma szerint akár hat-nullás győzelem-vereség mutatót is produkálhat a csapat. Eddig megy is minden rendben, két hazai és két idegenbeli siker, legutóbb Tatán nyert „nullára” a Steelers, e hétvégén ugyanezért utazik a Budapest Eagleshez, amely újonc klub, és az amerikaifoci „Fradijának” tekintik ugyanis IX. kerületi zöld-fehérek. Ha ezen a szombaton is meglesz a két pont, akkor gyakorlatilag az utolsó, itthoni derbire már biztos aranyérmesként készülhetnek a miskolciak, június 13-án a Budapest Wolves 2-őt fogadják a népkerti Volán pályán. Nagyban hozzájárult az eddigi jó szerepléshez az egy év kihagyás után Miskolcra visszatért amerikai Joe Selmser irányító, több magyar játékos pedig megszokott, avagy megváltozott posztján nyújt kiemelkedőt. Ráadásul tucatnyi újoncot, illetve juniort is sikerült beépíteni a kezdőbe idén. A klub internetes honlapja a miskolcsteelers.hu címen olvasható, ahol meccsbeszámolók, statisztikák, eredmények, edzésidőpontok, kép-, és videógalériák egyaránt megtalálhatók” – mutatta be a Miskolc Steelers-t Balogh Attila.

A sportág gyors térhódítására jellemző, hogy átlag 200-300 néző látogat ki a Népkertbe, az amatőr meccsekre. A férfias küzdelem mellett a Steelers chirleederei, azaz pompom táncosai gondoskodnak az esztétikai élményről, ha valamiért megszakad a játék.
A lányok a saját kategóriájukban bajnokok, remélhetően a fiúk is felzárkóznak egyszer hozzájuk.

-o-sTovábbi képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu