Auto
James Bond autói
A James Bond-filmek tíz legemlékezetesebb autóját állítják ki Londonban
London, 2014. március 19., szerda (MTI) - Az elmúlt több mint ötven évben készített James Bond-filmek tíz legemlékezetesebb autóját láthatják az érdeklődők péntektől a Londoni Filmmúzeumban.
 
    A Bond In Motion (Bond mozgásban) elnevezésű tárlat a 007-es ügynök bevetései során feltűnt járgányok eddigi legnagyobb mustrája - adta hírül a BBC News. A nagysikerű kiállításnak a korábbi években a brit Nemzeti Gépjárműmúzeum adott otthont.
    Annak ellenére, hogy őfelsége leghíresebb filmbeli titkosügynöke számos négykerekűt vezetett az elmúlt több mint fél évszázadban készült 23 filmben, a Bond-mozik leghíresebb járgánya a Goldfingerben (1964) feltűnt 1964-es Aston Martin DB5 volt. 
    A kiállításon szerepel a George Lazenby által vezetett Aston Martin DBS, a vörös Mercury Cougar, a kétkeréken száguldozó Ford Mustang Mach 1 és a menekülési célokat szolgáló repülővé avanzsált AMC Matador.
    A tárlaton szerepel továbbá egy fehér Lotus Esprit, egy Aston Martin V8 Volante, egy BMW 750iL, egy BMW Z8 és egy Land Rover Defender. 
    (http://www.bbc.com/culture/story/20140317-bonds-cars-a-licence-to-thrill)
 
 
 
 
Forrás:MTI 2014. március 19., szerda 11:49 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu