Technika
Végre elérhetők lesznek: jönnek az olcsó okosórák
2014. január 10., péntek, 12:55 • Utolsó frissítés: 3 órája
Szerző: hvg.hu,Forrás: Apple Insider
Az elkövetkező időszak nagy dobásai kütyüfronton vitathatatlanul az okosórák lesznek, ráadásul érkeznek a megfizethető változatok is.
Az olcsóbb androidos telefonok és az iPhone-ok versengése is mutatja a sok kicsi sokra megy igazságát, sok olcsóbb telefon eladásából legalább annyi, ha nem több bevétel realizálódik, mint a méregdrága változatokból.
 
Valahogy így gondolkozhatnak az olcsó táblagépeiről ismert Archos háza táján is, a cég ugyanis háromféle okosórával is kirukkolt a CES-en, amelyek között a legolcsóbb igazán megfizethető, ugyanis csak 50 dollárba kerül. (Érdekesség: eközben az eddigi legsikeresebb Pebble okosóra gyártói ugyanitt, a CES-en a luxus kategória felé nyitottak.)
 
Persze ennek az órának nincsen annyi különleges funkciója, mint a Samsung vagy az LG okosórájának, azonban ezúttal az olcsóság nem ment a minőség rovására, legalábbis így vélik az Apple Insidernél, ahol ki is próbálták az Archos-órákat.
 
A fizikailag és funkcionálisan is a Pebble-re emlékeztető olcsó Archos-óra mind az androidos, mind az iOS-es telefonokkal együttműködik, azok társa lesz, de nem helyettesíti azokat. Azaz egy hagyományos küllemű óráról van szó, amelyen megnézhetők a telefonüzenetek és -értesítések, jelzi, ha hívás érkezik, és a zenelejátszás is innen vezérelhető. Egyes modellek olyan további funkciókat is kapnak, mint a stopper vagy az időjárás-előrejelzés, azonban app-boltot nem tervez hozzájuk a gyártó.
 
Az óra kijelzője 1,55”-es fekete-fehér LCD, és az akkumulátora egy feltöltéssel több mint két hétig ellátja energiával. Ez pedig tényleg hasznos jellemző, ugyanis az okostelefonunkat még hajlandók vagyunk akár minden nap tölteni, azonban az óránkkal nemigen tennénk meg ezt.
 
Az 50 dolláros ár pedig kellően vonzó ahhoz, hogy sokan kipróbálják, mit is jelent okosórát viselni, és a tapasztalatok alapján döntsék el, hogy beruháznak-e egy drágább és többet tudó modellbe.
 
Az olcsó Archos-okosóra nyáron kerül az üzletekbe.
 

Forrás:hvg.hu 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu