Sport

A szurkolók is részt kérnek !

HÁROM SZŰKÖS ÉV UTÁN ÚJRA FELLÉPETT A DIÓSGYŐRI STADIONBAN MAGYARORSZÁG LEGNÉPSZERŰBB LABDARÚGÓ CSAPATA, A FERENCVÁROS. AZONBAN A DÍSZELŐADÁS, A FOCI ÜNNEPE ELMARADT. SHAKESPEARE-REL SZÓLVA: SOK HŰHÓ SEMMIÉRT.

Gyakorlatilag már a Nyíregyháza ellen elvesztett alsóházi rangadón eldőlt, hogy a DVTK kiesett, de papíron ez csak Pakson vált ténnyé. Így már csupán tétnélküli mérkőzést vívtak szombaton a vasgyári pályán a Fradival. A pocsék szereplés, a meccs előtt szemerkélő eső és a tv közvetítés közös hatására alig volt néző a stadionban, meg is jegyezte egy idősebb sportújságíró: ennyire kevesen még sosem voltak kíváncsiak az FTC vendégjátékára Miskolcon. Gyenge színvonalú mérkőzésen 1–0-ra nyertek a zöld-fehérek, s ki tudja mikor lesz a javítás lehetősége, lévén a hazaiak mennek a levesbe, azaz az NB II. keleti csoportba… skandálták is a vendégszurkolók bosszantásként, de az érdemi balhét elmosta a felhőszakadás. Egyébként is a várható érdeklődéshez mérten túlbiztosították a rendezvényt a rendőrök. A stadionhoz közeli egyik ivónál például vagy 30 rohamrendőr sorakozott fel négy garázda előállítására. A meccsel kapcsolatban még meg kell említeni, hogy a kazincbarcikai származású Lipcsei Péter csereként pályára lépett és ezzel beállította dr. Sárosi György rekordját, az az 646-szor lépett pályára tétmérkőzésen zöld-fehérben.

 

No, de térjünk vissza a piros-fehérekhez. A DVTK távozása szégyenletes, ráadásul a jövő is erősen kétséges, s mindez pont a 100 éves centenárium évében! Mivel a miskolci önkormányzat a tulajdonos (a sporttelepet működtető kft-n keresztül) így gondoltuk, hogy a jövővel kapcsolatban nincs senki se jobban képben, mint a sportért felelős Orosz Lajos alpolgármester. Ez lehet, hogy így is van, csak nem sikerült megbizonyosodnunk róla, mert többszöri keresésünk sem járt eredménnyel. A városházi szóvivő viszont nem tűnhet el. Először arról kérdeztük Veres Lászlót, hogyan is állnak a közelmúltban kiszivárogtatott befektetőjelöltekkel a tárgyalások? „A befektetőkkel kapcsolatban, amint lesz mondanivalónk, azt közöljük. Nem csak a hírekbe hozott Leisztinger úr, hanem más személyét sem kívánjuk kommentálni”– reagált Veres, aki városházi tevékenysége előtt a DVTK műsorvezetője volt. Arra is rákérdeztünk, hogy a duplájára emelt önkormányzati támogatás a másodosztályban is jár-e majd a klubnak? „A városi költségvetés úgy lett elfogadva, hogy 2010-ben havonta 10 millió forintot kap a DVTK”– hangzott a válasz. Tehát elméletileg biztosított az év végéig a működéshez szükséges anyagi fedezet. Ráadásul a második vonalban sokkal kisebbek a kiadások, hiszen nincsenek dunántúli meccsek és pénznyelő automataként működő sztárok se lesznek valószínűleg… A klub már elköszönt a kétszeres gólkirály Bajzáttól, Jeknicstől, Zámbótól és Rickettstől (hivatalos közlés szerint felmentették őket a munkavégzés alól, de az angol ennek ellenére szorgalmasan edz, neki még céljai vannak, ha nem is Diósgyőrben). A nyáron lejár a kölcsönadása Brnovicsnak és Supicsnak, a szerb Vukadinovicsnak pedig tudomásunk szerint szerepel szerződésében, hogy kiesés esetén távozhat. Valószínűleg így tesz majd az utánpótlás válogatott Balajti is.  Szabadulnának a veterán Dobostól és Somorjaitól is, csak a szerződésük miatt ez pénzbe kerülne. Az egyik vezető erre azt mondta, jó lesznek majd az NB II-be… Korábban Roszel elküldése is napirenden volt és nyilván lesznek akik továbbra is szeretnének élvonalban szerepelni és tovább állnak. A Benczés Miklós vezető edzőtől lehetőséget kapott fiatalokat látva pedig borítékolható, hogy ők még kevesek az azonnali visszajutáshoz.

Apropó, Benczés! „Mindig elismerés a Diósgyőr vezető edzőjének lenni, még valahol ebben a helyzetben is”– vélekedett udvariasan milyen a vert sereg vezérének lenni. „Erre a négy mérkőzésre szól a megbízásom. Van

elképzelésem a jövővel kapcsolatban, de minden annak a függvénye, hogy az új tulajdonosnak milyen céljai, elvárásai lesznek. Majd kiderül. Jelenleg az egészről nem tudok semmit”– jelentette ki Benczés. Ezzel egyébként gyakorlatilag mindenki így van. Az említett Leisztinger milliárdos mellett állítólag még két érdeklődő van a DVTK-val kapcsolatban. A másik egy szintén gazdag üzletember, a harmadik pedig állítólag a korábban viharosan távozott szakvezetőhöz közeli üzleti csoport. Közben érdekes javaslattal állt elő a baráti kör: „az önkormányzat a DVTK-t üzemeltető gazdasági társaság egy részét adja át az egykor kiemelkedő játékosok, legendák által alapított DVTK100 Egyesület, valamint a szurkolók által létrehozott Diósgyőri Labdarúgásért Baráti Kör Egyesület részére.”         -o-sTovábbi képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu