Technika
Még a Google-szemüvegnél is elképesztőbb ez az eszköz
2014. január 06., hétfő, 10:30 • Utolsó frissítés: 18 órája,Szerző: hvg.hu,Forrás: Innovega
 
Kezdetben katonai célokra szánták, azonban hamarosan a mindennapokba is bekerülhet ez a különleges, viselhető számítástechnikai eszköz.Ha azt hittük, hogy a Google szemüvege a fejen viselhető számítástechnikai eszközök csúcsa, akkor azért érdemes egy pillantást vetni az Innovega nevű amerikai cég iOptik nevű kontaktlencséjére, amely a megjelenése óta több változáson is átesett.
 
Kezdetben katonai célokra szolgált, és akkor még azt tartották, jó pár évnek kell eltelnie ahhoz, hogy a polgári életbe is bekerülhessen, most viszont már az idei évre, vagy legfeljebb jövőre valószínűsítik ezt.
 
Már a prototípusok is elkészültek, amelyet a héten kezdődő Las Vegas-i szórakoztató elektronikai kiállításon a teljes Innovega-stáb viselni fog majd.
 
De miről is van szó? Egy kontaktlencse-szemüveg párosításról, amely új értelmezést ad a fejen viselhető számítástechnikai eszközöknek. A kontaktlencse persze önmagában is viselhető (akár látáskorrekciós célokra is szolgálhat), de igazából a cég szemüvegével együtt viselve teljesedhet ki.
 
Minthogy a lencsékbe beágyazták a főkuszáláshoz szükséges optikai elemeket, a felhasználó egyszerre két dolgot is láthat, a kivetített információkat és a távolabbi képeket, ráadásul ezek az információk nem a periférián jelennének meg, hanem közvetlenül a szem elé vetítődnének.
 
A cél most az, hogy az eszközt a mindennapi tevékenységek közben is viselni lehessen, például autóvezetésnél (ami ugye kifejezetten tiltott a Google-szemüvegnél), vagy mondjuk testmozgásnál.
 
Mivel az Innovega nem kíván – ahogy vezetőjük fogalmazott – app-ökoszisztémát készíteni, vagy szemüveg-, illetve kontaktlencsegyártásba fogni, most partnereket keresnek, akiknek eladhatják az iOptik rendszert, s a többit, azaz hogy mindez hova fejleszthető, már ezek a partnerek találnák ki.
 
 
 

Forrás:hvg.hu


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu