Kultur
B.U.É.K  2014
A remény éve: 2014

Nincs hálásabb dolog a világon, mint egy csupor jól felmelegített vörösbor társaságában év végi jegyzetet írni, az elcsendesült konyha sarkában, az íróasztalnak kinevezett nyolcszemélyes ebédlő asztal még mindig aránylag tiszta terítőjének puha borításán, melyen a papír csak akkor lyukad ki, mikor a tollam mérgesebben szántja.

Abba is hagyom a visszatekintést a kétezertizenhármas évről, hiszen pillanatok alatt úgy néz ki az A/4-esem, mintha az oroszok jöttek volna vissza, és a célbalövést  pont az én ünnepi visszaemlékezésemen kezdenék. Csak a szépre emlékezem!- felkiáltással ismét töltök, majd az asztal alá behúzódott német juhászkutyámat, simogatással nyugtatom a kinti petárda és a konyhai irodalmi tevékenység zűrzavarát enyhítve.

A vörösbor fogyásával egyenes arányban szépülnek meg az ó év emlékei. Jó év volt! Nagyon!

Túléltük és már ez sem semmi, ahogy a pestiek mondanák. A vidékiek, mint mi miskolciak, talán másképpen fogalmaznánk. Még nem biztos, hogy túléltük! Csak reménykedünk, hogy így van. A remény hal meg utoljára! Van még egy pár óra! Tartsunk ki!

És, és mi lesz jövőre? Kétezer tizennégy! Fogadjuk meg: túléljük azt is! Mi túlélők vagyunk! Edzettek. Csak kicsit fáradunk, de annál jobban reménykedünk! Jövőre virágba borulnak a fák, az elvetett mag kikel, és fáradtságos munkánk gyümölcse biztosan beérik. Amit mi az ó évben megtettünk, azt nem viheti ki a huzat az ablakon. Nem is viszi. Meglátjátok.

Reménykedjünk! Egyszer be kell, hogy jöjjön. No nem csak a lottó ötös, hanem az újévi fogadalmaink betartásának, és remények valóra váltásának az éve is!

Bízzunk! Éjfélkor fogadjunk meg mindent, mi szép és jó, majd igyunk rá három korty pezsgőt. Mert három a magyar igazság! Próbáljuk ki!  Eljött az idő! Sikerülnie kell, hiszen mi bízunk és hiszünk! Magunkban, a világbékében, a szeretet erejében, a szépben, a jóban, a teremtő erőben, az emberekben, az összefogásban, a boldogság kék madarában. Reménykedjünk az ország feltámadásában!

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

 

Ocsenás Gábor 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu