Sport
Jótékonysági macidobálás Miskolcon
Miskolc, 2013. október 14., hétfő (MTI)
Plüss macik dobálására kéri közönségét az élvonalban szereplő Miskolci Jegesmedvék jégkorong-csapata, amely 2009-től hagyományosan megrendezi jótékonysági akcióját, ezúttal október 18-án, az Újpest elleni mérkőzés napján dobálhatnak a jégre játék állatokat a nézők.
 
    Magyarországon a Miskolci Jegesmedvék honosították meg a Tedd Bear Toss, azaz Dobj egy macit! akciót, ez a kezdeményezés nagyon népszerűvé vált, sok más klub és sportág vette át a miskolciaktól. A jéghokisok tájékoztatása szerint ezt a hagyományt idén is folytatja a klub, így az Újpest elleni október 18-i, pénteki meccsen immár jubileumi, ötödik alkalommal repülhetnek a plüssállatok a jégre az első hazai gólnál.
    A macidobálás szabályai mindenben azonosak az előzőekkel, a plüssállatokat az első hazai gól pillanatában, vagy esetleges gól nélküli eredmény esetén a találkozó legvégén, az utolsó sípszó pillanatában dobálhatják a nézők a jégre. 
    A figuráknak nem kell feltétlenül mackónak lenni, és az sem baj, ha nem új. Fontos viszont, hogy ha valaki nem újat visz magával a meccsre, akkor csak olyan állapotút hozzon, amelynek egy gyerek örülne, amikor megkapja.
    Az előző szezonban összesen 17 zsáknyi, egészen pontosan 1053 darab állatfigura került a jégre, az elmúlt négy évben több mint 3500, ezeket a klub a Ronald Mcdonald Házakban szüleikkel együtt lévő beteg, gyógyuló gyerekeknek ajánlották fel, és így lesz ez most is.
 
 
 
Forrás:MTI 2013. október 14., hétfő 18:54 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu