Hitpercek
Ferenc pápa Assisiben emberségesebb kereszténységet szorgalmazott
 
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2013. október 4., péntek (MTI)
A társadalom peremére szorult betegek és szegények segítését és az egyháznak a világi javaktól és érdekektől való elfordulását szorgalmazta Ferenc pápa pénteken Assisi városában, ahova Olaszország védőszentje, Szent Ferenc ünnepnapján látogatott el.
 
    Az egyházfő helikopterrel tette meg az utat a Vatikánból az umbriai Assisibe, ahol százezres tömeg várta. "Szegény pápa a szegények között!" - üdvözölte őt az egyik transzparens.     
    Ferenc pápa elsőként a Seraficum Intézetben ellátott fogyatékos gyermekekkel és a Caritas helyi menhelyén segített szegényekkel, olaszokkal és bevándorlókkal találkozott.  A betegek, szegények, rászorulók "ne puszta sajtóhír legyenek, azok hallják meg őket, akik magukat kereszténynek nevezik" - jelentette ki az egyházfő. Hangsúlyozta, hogy emberségesebb kereszténységre van szükség: "nincsen más út, máskülönben az egyház nem több kívülről szépnek tűnő cukrászsüteménynél". 
    "A mai egyháznak meg kell válnia a világiasságtól, a pénztől, politikától" - fogalmazott a pápa. Kijelentette, ha az egyház a lelkiség helyett a világiasságot választja, az "gyilkos magatartás" lenne, hiszen a világon családok halnak éhen, mások háborúk elől menekülnek vagy a szabadságot keresve halálra találnak". Az utóbbi megjegyzéssel Ferenc pápa a délolasz Lampedusa szigetén csütörtökön történt tragédiára utalt.  
    A pápa estig tartó látogatása során imádkozik Szent Ferenc és Szent Klára sírjánál, szentmisét mutat be a Szent Ferencről elnevezett bazilika előtti téren, találkozik fiatalokkal és az egyház képviselőivel. Az ebédet Szent Ferenc városának szegényeivel fogyasztja el.   
 
 
 
 
Forrás:MTI 2013. október 4., péntek 10:44 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu