Sport
Sebességi világrekordot állított fel két magyar tandem kerékpáros
Alsónémedi, 2013. augusztus 24.
Nagy György kerékpárversenyző és vak sporttársa, Kovács Margit egy elektromos autó szélárnyékában tekerve esélyegyenlőségi tandem kerékpáros sebességi világrekordot próbálják felállítani az M0-ás körgyűrű déli szektorának hamarosan átadásra kerülő új szakaszán, Alsónémedi közelében.
A sportolóknak 95 kilométer per órás sebességre sikerült felgyorsulniuk. Korábban nem volt példa arra, hogy hiteles, mért körülmények között bárki tandem kerékpárral sebességi rekordot állított volna fel.MTI Fotó: Beliczay László
 
    Budapest, 2013. augusztus 24., szombat (MTI) - Esélyegyenlőségi tandem kerékpáros sebességi világrekordot állított fel szombaton Nagy György kerékpárversenyző és vak sporttársa, Kovács Margit az M0-ás körgyűrű déli szektorának új szakaszán. A sportolóknak 95 kilométer per órás sebességre sikerült felgyorsulniuk kerékpárjukkal.
 
    Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: korábban nem volt példa arra, hogy hiteles, mért körülmények között bárki tandem kerékpárral sebességi rekordot állított volna fel.
    A tandempáros hátul tekerő tagja, Kovács Margit születése óta vak, aki sporttársával, Nagy Györggyel az esélyegyenlőségre, valamint a közös sport egyesítő erejére kívánták felhívni a figyelmet.
    Az elnök kifejtette, hogy a sportolók az útszakasz építtetőinek jóvoltából az elmúlt két hétben rendszeresen edzettek a helyszínen, és próbálták meghatározni a legoptimálisabb ívvonalat, illetve az útvonal irányát.
    Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője kifejtette: az augusztus utolsó hétvégéjén átadásra kerülő útszakasz három sáv és egy leállósáv kialakításával készült el, és az M0-ás autóút keleti szektorát köti össze az M0-ás felújított, kibővített déli szektorával. Hozzátette: utóbbi Budapest közlekedése szempontjából kiemelten fontos útszakasz. "Ezen a pályán nagyon kis emelkedők és lejtők találhatók, illetve a pályaívek is alkalmasak arra, hogy a maihoz hasonló rekordot lehessen felállítani rajta" - tette hozzá.
    Az M0 déli szektor bővítése kapcsán épülő, 51. számú főút M5 csomópont közötti új, 6,3 kilométer hosszú szakaszának kivitelezése a NIF Zrt. beruházásában az Új Széchenyi Terv keretében, uniós források felhasználásával valósult meg.
 

 
Nagy György kerékpárversenyző és vak sporttársa, Kovács Margit az M0-ás körgyűrű déli szektorának hamarosan átadásra kerülő új szakaszán, Alsónémedi közelében 2013. augusztus 24-én, ahol esélyegyenlőségi tandem kerékpáros sebességi világrekordot állítottak fel egy elektromos autó szélárnyékában tekerve. A sportolóknak 95 kilométer per órás sebességre sikerült felgyorsulniuk. Korábban nem volt példa arra, hogy hiteles, mért körülmények között bárki tandem kerékpárral sebességi rekordot állított volna fel.MTI Fotó: Beliczay László
 
 
Forrás:MTI 2013. augusztus 24., szombat 14:44 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu