Kultur
Német kitüntetést kap Konrád György
 
Berlin, 2013. június 12., szerda (MTI)
Konrád György Kossuth-díjas magyar író, szociológus kapja 2014-ben a zsidó-keresztény párbeszéd ösztönzésén fáradozó német egyesületek munkáját összefogó Német Koordinációs Tanács Buber-Rosenzweig-érem elnevezésű kitüntetését.
 
    A szervezet honlapján megjelent közlemény szerint az elismerést a Testvériség hete elnevezésű rendezvénysorozatot megnyitó ünnepségen adják át Kielben 2014. március 9-én. A szervezet a kitüntetéssel ismeri el és bátorítja Konrád György "határozott elkötelezettségét", amellyel kiáll a szabad társadalom mellett, és a "különösen a hazájában, Magyarországon jelentkező rasszizmus és antiszemitizmus ellen" - áll a közleményben.
    A kitüntetést Martin Buber osztrák zsidó származású vallásfilozófus és Franz Rosenzweig német zsidó származású történész, filozófus emlékére alapították 1968-ban. Az évente adományozott elismerést eddig többek között Friedrich Dürrenmatt svájci író, drámaíró, Richard von Weizsäcker volt német államfő és Joschka Fischer volt német külügyminiszter kapta meg.
    Az érmet mindig a Testvériség hetén adják át, a rendezvénysorozatot 1952 óta tartják meg évente, a fővédnök a mindenkori német államfő. A Német Koordinációs Tanács (Deutscher Koordinierungsrat) csaknem száz társadalmi szervezetet fog össze.
 
 
 
Forrás:MTI 2013. június 12., szerda 18:06 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu