Kultur
Török Monika: A Hármashatár-hegy Géniusza
2013. június 11. kedd 13:54
Orbán Viktor ma hajnalra egymaga legyőzte az árvizet.
A tett különleges jelentőségére tekintettel ma hivatalos, baráti látogtásra érkezett Chuck Norris, hogy tanácsokat kérjen tanult kollegájától. A találkozóra a Margitszigeti Nagyszálló Búvártermében került sor, a nemzeti sajtó részvételével.
A Hármashatár-hegy Géniusza az előző napokban fáradhatatlanul járta az országot, és orcája verítékével szemlélte a térképeket, adott utasításokat a lapát megfelelő használatára, továbbá a homokzsák-kezelés elemi technológiájával kapcsolatban.
Vasalt csizmájában és gumiingében az égre emelte a tekintetét, és szigoran odadörgött az ottlakónak: elég volt! Ez a lángokkal ölelt kis ország kibírta a történelem minden fordulatát, ne tegyél a nyakába újabb megpróbáltatásokat! Ha mégis, velem gyűlik meg a bajod! Sokat szenvedett a nép, de összefogva a nemzet erősebb, mint valaha! Mindent kibír! Ennek legfényesebb példája én magam vagyok!
Ekkor Orbán Viktor felemelte a kezét és csak annyit mondott vészjóslóan: ne legyen víz! És nem lőn.
Nagy csend támadt a fellegekben.
A katasztróvédelmisek, a civilek, a katonák, tűzoltók – s valahány név a naptárban – kezében megállt a pipaszár, amellyel eddig henyéltek, kissé elszégyellték magukat, hogy szeretett vezérünk élete kockáztatásával egymaga, félkézzel megoldotta azt, amit tízezrek – lustaságból, hozzá nem értésből, nemzetietlenségből – elszabotáltak.
A Nemzeti Cipőgyár elsőként jelezte, hogy méretet kíván venni Orbán Viktor lába nyomáról, mert eddig nem érték el. Nemzeti gumicsizmát készülnek legyártani, sarkantyúval és bajusszal.
A Nemzeti Tankönyvkiadó már nyomdába adta Gondolataim – Hogyan mentsünk meg egy országot egymagunk? című, jövőre kötelező olvasmányként szereplő, háromkötetes kiadványát.
A Nemzeti Kenyérgyár a jeles alkalomra az ügy jelentőségéhez méltó méretű és kivitelezésű, Orbán Viktorról formázott nemzeti kenyeret süt, a tervezésel Kerényi Imrét bízták meg.
A Nemzeti Szabók – hálóból a nemzetért végzett áldozatos munkájáért – a közeljövőben megfelelő méretű, nemzeti ruhadarabbal kedveskednek a nemzetnek „Orbán Viktor mellénye” néven xxxxL méretben.
A Nemzeti Nyugdíjasok külön delegációt indítottak. A megható ünnepség keretében kifejezték hálájukat, hogy ha kicsiny mértékben is – magánynyugdíj – hozzájárulhattak a nemzethez.
A Nemzeti Kivándorlók szégyenükben egyelőre hallgatnak.
A Nemzeti Nemzetietlenek mindeközben összegyűltek, és másfél órán át szaggatták a ruhájukat, majd nemzeti hamuval szórták meg nemzeti fejüket.
Arról nem érkezett még híradás, hogy maga az ország mit szól a nemes tetthez, amelyet Orbán Viktor egyedül hajtott végre.
A Vezér – szokásos szerénységével – keresetlen, ám annál egyszerűbb szavakkal utasította el azt felkérést, hogy a Gellérthegy tetején, a jelenlegi szobor helyére a róla mintázott bronzszobor kerüljön, amint jobb kezét kinyújtva és felemelve kettéválasztja a vizet.
A Nemzeti Parlament egyhangúan – ötvenkét ellenszavazat és nyolc tartózkodás mellett – elfogadta, hogy 2013. június 11. Nemzeti Orbán Viktor Nap néven vonuljon be a történelembe.
Ezen napokon a további húsz évben nemzeti ünnepet rendeltek el, amelyen szolíd, a nemzet lehetőségeihez mért megemlékezést tartanak majd a Nemzeti Hősök Terén.
Orbán Viktor egy csónakra formázott emelvényen áll majd, s fogadja az előtte homokzsákokkal, lapátokkal és talicskákkal elvonuló, hálás tízezreket. Vidám zene fogadja majd a fegyelmezett sorokban hálálkodókat, majd a Hármashatár-hegy Géniusza saját kezűleg oszt a Nemzeti Városligetben nemzeti sört és virslit a rászorulóknak. A biztonságról és a szervezésről a nemzeti közmunkások és munkanélküliek gondoskodnak.
Orbán Viktor szerényen csupán annyit mondott, cserepes ajkait kissé megnedvesítve, hogy a vizet már legyőzte, bátran áll az új kihívások elé.


Forrás:nepszava.com
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu