Kultur

ÉV ELEJI JÓSLATOK

A Fidesz szolárja, a két sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz egzakt oppozíciója nagy feszültséget jelez, a Plútó kvadrát Nap, pedig felfordulást a vezetésben.
A Fidesznél tovább bonyolítja a helyzetet a radix- és szolárösszevetés, mely szintén rendkívüli feszültségeket mutat, amely a párt alapjait ingatja meg.

Jelzi a bajok halmozódását Orbán Viktor szolárja is.

A karrierjében megjelenő problémahalmazért nagyrészt ő a felelős, és mintha képtelen lenne arra, hogy alapvetően változtasson álláspontján. Ez okozza a folyamatos népszerűségvesztését, amit jelez horoszkópja / a szolárhoroszkóp születésnaptól születésnapig tart/.

Orbán Viktor radixának és szolárhoroszkópjának összevetése mutatja a külvilág elleni reménytelen harcot, az elkeseredett küzdelmet a realitások ellen, és azt, hogy ezt a végletekig hajlandó fokozni. Az ingoványos talajra épülő légvárak forszírózása a katasztrófa lehetőségét teremti meg.

A szolár és a téli kvartál összevetése kiemeli a kulcsfontosságú IV. az 5-6-os X. 11. házat.

A mindent erőből akaró mentalítás a feszültség fokozódásához vezet, és elgondolkoztatja azokat is, akik eddig nem törődtek a politikával.

 

A költő meglepetten olvasta gőzölgő enyhén csípős gulyáslevese kanalazása közben Bakonyi János számítógépen készített horoszkópját a Vasárnapi Blikk hasábjain.

A Kutyafáját!  Szaladt ki a száján véletlenül, ez a talán szolidnak is tekinthető indulatszó.

Miért csak ezeket az asztrológusokat kérdezik a jövőről? Nostradamus idejében hol volt még a számítógép, mégis micsoda beteljesedett jóslati vannak. Elő kellene venni az öreget, hátha üzen valamit a jövőnkről. Vagy kérdezné a riporter Kolompár Rozalindát a messze földön híres kártyavetőt. Esetleg hitelesebb volna megkérdezni néhány „látó”asszonyt, hogy mire számíthatunk 2012.-ben. Biztos volna jó pár pozitív jóslat, ami reményt ad, amiben megkapaszkodhatunk, amiben bátran hihetünk.

De mindig csak, a balsorsot emlegetni, negatív előrejelzéseket készíteni, számítógépen készült prognózisoknak hinni, hát ez ad abszurdum, dühöngött magában a költő.  És költő révén azonnal egy négysoros villant az agyába, morfondírozása közben.

 

Jó év lesz a tizenkettő

Hullik majd az aranyeső

Politikus nem hazudik

Erősödik már a forint.

 

A költő mélyen elgondolkozott sorai jelentésén, melyet hogy el ne felejtsen sebtében a szalvétájára feljegyzett. Valószínűleg a költészet olyan mélyen érintette meg, hogy alig eszmélt fel, mikor felesége rászólt:

- Mit bambulsz, egyél!

Egyél már rendesen legalább vasárnap! Ne olvass, és főleg ne írj ebéd közben, már százszor elmondtam! 

Az egész politika nem ér annyit, hogy kihűljön a levesed!

És különben is mit foglalkozol te Viktorral, a Fidesszel és mindenféle politikai marhaságokkal!

Egyél! Abból nem lesz bajod!

 

És a költő csak evett, csak evett és még most is enne, ha a mesének vége nem lenne!

 

Ocsenás Gábor 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu