Auto
17 colos érintőképernyős kijelző a Tesla Model S-ben – videóval
2013. április 2. - 10:45
Hamarosan végük lesz a hagyományos gomboknak a járművekben?
Gondolkoztak már azon, hogy milyen lenne, ha egy laptop méretű kijelző borítaná be autójuk utasterét?A Tesla igen, és Model S számára egy 17 colos érintőképernyős kijelezőt fejlesztettek, melyen keresztül az összes létező funkciót vezérelhetjük. Sikere kérdéses, de mindenképpen előremutató megoldás.
 
Az amerikai Tesla eddig elektromos sportautóiról vált híressé. Legújabb modelljük azonban az első teljesen elektromosan hajtott luxus limuzin a Model S, melynek ezúttal utastere vált a legérdekesebb ponttá, aminek középkonzolján mindössze két fizikai gomb található.

50% árengedmény a webáruházban,katt!

 
Minden tekintetben élen jár a Model S technikai fejlettsége
Hogyan érték ezt el? Egy óriási 17 colos érintőképernyővel, mely szó szerint beteríti az egész középkonzolt. Sokaknak még a laptopjuk sem rendelkezik ekkora képernyővel, nem hogy az autójuk. A Tesla-nál viszont úgy gondolják, hogy van értelme a gombok nélküli, érintés érzékeny vezérlésnek. A 17 colos képernyőn keresztül irányíthatjuk az összes létező funkciót az autóban, kivétel ez alól az elakadásjelző és a kesztyűtartó. Akár a fényeket, a légrugós felfüggesztés magasságát, vagy a fékenergia visszanyerő rendszer hatékonyságát kívánjuk megnézni, mindent itt kell irányítani. A hatalmas LCD kijelző persze látványnak sem utolsó egy eleve különleges típusban, bár a megjelenő menük stílusa bizonyára nem mindenkinek lesz tetszetős, a legújabb iPad stílusához hasonló grafika könnyen kezelhetőnek tűnik. Egy ekkora képernyő grafikus megjelenítéshez persze rengeteg memória is kell, hogy akadás mentesen fusson a rendszer, de Tesla szerint ez nem okoz majd problémát mivel a kijelző felső és alsó része soha nem változik és az eltérő gombok is mindig ugyanott jelennek meg.
 
Egyetlen kézzelfogható hátránya viszont mindenképpen van ennek a megoldásnak, még pedig az így elveszett tárolóhelyek, amiket a középkonzolon lehetne kialakítani. A rendszer és a koncepció sikerét úgy is az idő adja meg, és kiderül mennyire elégedettek a vásárlók a gigaméretű kijelzővel.
 
 
 
Forrás:a5.hu 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu