Kultur
Ünnepi Beszéd !
Ma illik ünnepi beszédet mondani, gondolják a kormánypárti és az ellenzéki politikusok egyaránt.
Más-más aspektusból szükségét érzik kifejteni, hogy ma a március 15.-e kinek szól, miről szól, és mit üzen a mának. Mi a nép megtudhatjuk, hogy a fekete és a fehér között mi a különbség, és még rengeteg bölcsességet is feljegyezhetünk. 
 


Hallani fogunk szabadságharcról, szabadságról, dübörgő gazdaságról, sikeres kormánypolitikáról, sajtószabadságról, a vállalkozások támogatásáról, az egykulcsos adóról, versenyképességről, az egyházak megbecsüléséről, a devizahitelesek megmentéséről, a bankok különadóiról és a méltányos megállapodásról, mindenféle reformokról, a kettős állampolgárságról, negyvennyolcról és ötvenhatról, a rendszerváltásról, munkahelyteremtésről, az eljövendő Kánaánról, amit már emberöltők óta várunk, és még nagyon sok-sok pozitívumról, amit már elértünk, vagy a közeljövőben el fogunk élni, és még nagyon sok-sok szépről és jóról.
 
Ma hallani fogunk mindezek ellenkezőjéről, mint ahogy a feketét és a fehéret is próbálják sokan sokféleképpen láttatni. 
 
Biztos vagyok benne, hogy a szónokok őszinték, és őszintén is gondolják a beszédeikben megfogalmazottakat, hiszen belegondolni sem merek abba, hogy talán nekik is lehetnek kétségeik.
Meggyőződésem, hogy tiszta szívvel őszinték, hiszen politikusok. Egy civil szájából hallva már bizonyos kétségek felvetődhetnének egy-két részletet illetően, no de a politika a meggyőzés tudománya, úgyhogy bízzuk ezt a szakemberekre.
 
Mi a nép higgyünk! Mi választottuk, mi ültettük őket a hatalomba, mi hallgatjuk, mit hallgatjuk, isszuk szavaikat, minekünk kötelességünk hinni.
 
Ha nem hinnénk, talán felvetődhetne az a kósza gondolat, hogy anno rossz lóra tettünk.
Nem lehet még az sem mentségünkre, hogy sok sánta közül, mi a legjobb tudásunk, szívünk szerint voksoltunk a leginkább fürgének, húzónak tűnőre.
 
Így jártunk! Mi a Nép! Ma hallgathatjuk huszonnégy órában, hogy milyen jó nekünk.
És reménykedjünk, hátha talán még a mi életünkben egyszer majd őszintén elhangzik egy ünnepi beszéd végén: A MAGYAR NÉPET SZOLGÁLOM!
 
No, de addig is emlékezzünk egy kis csenddel, főhajtással, és jó szívvel az 1848-as Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójára, a hős magyar honvédekre, kik életüket a haza SZOLGÁLATÁBAN feláldozták!
 
Békés Ünnepeket!   

Az ünnepi hangulat teljességéhez még egy verssel is kedveskedünk Olvasóinknak. Katt ide!

Ocsenás Gábor


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu