Kultur
Kihirdették a búvárfotós és -filmes bajnokság nyerteseit.MTI Fotó: Bob/Előd László
Budapest, 2013. március 6. Előd László Éjszakai merülés című képe, amely II. díjat nyert Nagylátószögű kategóriájában a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokságon (BOB).


Budapest, 2013. március 6., szerda (MTI) - Kihirdették a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság eredményeit szerdán Budapesten: a búvárfotósok egyéni összetett versenyében Előd László nyert.
 
    Előd László két kategóriában is első helyen végzett: Halfüggöny című fotója győztes lett a hal kategória felvételei között, emellett a verseny legjobb felvétele címet is elnyerte.Előd László:Halfüggöny

Kezdődik a nap című képével pedig a nagy látószögű felvételek kategóriájában is kiérdemelte az első helyezést.


Előd László:Kezdődik a nap    

A kompakt géppel készült felvételek kategóriájában Szabó Tamás Korallágyon, a mérsékelt vagy hideg égövi felvételek kategóriájában Násfayné Kőházi Mária Béka marionett, a makro felvételek kategóriájában Némethné Mánfai Éva Kirekesztve című műve végzett az első helyen. 

Szabó Tamás:Korallágyon   

A digitális videokamerával készült kisfilmek között Sásdi Zsolt Gigászi rekorderek című filmje, a video- vagy filmkamerával készített nagyfilmek között a Saser Productions és Természetfilm.hu Cápák a keresőmben című mozgóképe nyert, ez utóbbi lett a verseny legjobb filmje is.


Némethné Mánfai Éva:Kirekesztve   

Az idei versenyen 37-en indultak 409 képpel és 10 filmmel. A világhálón közvetített második fordulós zsűrizés után az ítészek - búvárfotósok, természetfotósok, fotóriporterek - a hét végén zárt körben döntöttek a végső helyezésekről és díjakról. 

Hirdetés,katt!


    A fotópályázatot 1972 óta rendezik meg Magyarországon, korábban ötévente, utóbb minden második évben. A pályázat rendezője a Magyar Búvár Szakszövetség, társrendezője a Tengeri Só Alapítvány.


Németh Miklós Tavaszi virágmező című képe, amely II. díjat nyert Makro felvételek kategóriában a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokságon (BOB). Az eredményeket 2013. március 6-án jelentették be Budapesten. MTI Fotó: Bob/Németh Miklós
 
Előd László Tisztulás című képe, amely II. díjat nyert Hal felvételek kategóriában a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokságon (BOB). Az eredményeket 2013. március 6-án jelentették be Budapesten. MTI Fotó: Bob/Előd László


Násfayné Kőházi Mária UFO című képe, amely II. díjat nyert Mérsékelt vagy hideg égövi felvételek kategóriában a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokságon (BOB). Az eredményeket 2013. március 6-án jelentették be Budapesten. MTI Fotó: Bob/Násfayné Kőházi Mária
 
 
 
 
Forrás:MTI 2013. március 6., szerda 18:01
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu