Auto
A genfi autószalonon mutatja be az új SX4-et a Suzuki
Genf, 2013. március 5,MTI Fotó: Körtvélyes Tivadar
Az új generációs Suzuki SX4 hobbiterepjáró a 83. Genfi Nemzetközi Autószalon első sajtónapján 2013. március 5-én.
Az úgynevezett C kategóriás "crossover" kategóriát képviselő új modellt, ahogyan elődjét is, Esztergomban gyártja majd a japán cég.
 
    Budapest, 2013. március 5., kedd (MTI) - A Suzuki Motor Corporation a Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatja be az új SX4-et - tájékoztatta kedden az MTI-t a Suzuki.
 
    A kocsi, bár nagyobb lett elődjénél és egy magasabb, s az úgynevezett C kategóriás "crossover" kategóriát képviseli, továbbra is az SX4 modellmegjelölést viseli majd. Az új SX4 a C kategóriához méltó méreteinek, tágas utasterének és csomagterének köszönhetően családi autóvá lépett elő.
    Az autó 1,6 liter lökettérfogatú benzin- és 1,6 literes dízelüzemű motorral lesz kapható öt- vagy hatfokozatú manuális, valamint hétfokozatú automata váltóval.

Hirdetés,katt!


    Az új SX4 a Magyar Suzuki esztergomi gyárában készül és az idén ősszel kerül piacra.
    A Suzuki Motor Corporation a 2012-es naptári évben 7,1 százalékkal 2,68 millióra növelte globális autóeladásait, bár ugyanezen idő alatt európai értékesítései az általános autópiaci forgalomcsökkenés miatt 13,5 százalékkal, 202 ezerre estek vissza.
    A Suzuki legsikeresebb modellje a Swift idén januárban - nyolc évvel és két hónappal a 2004-es piaci bevezetés után - elérte a hárommilliós értékesített darabszámot.
    Az áprilistól márciusig tartó pénzügyi éve első kilenc hónapjában, 2012 áprilisától decemberig a Suzuki Motor 1823 milliárd jen (4244 milliárd forint) értékesítési árbevételt ért el, 1,4 százalékkal magasabbat az egy évvel korábbinál.
 
 
 
Forrás:MTI 2013. március 5., kedd 15:17 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu