Kultur
Denis, a komisz
2013 JANUÁR 18 10:10 DE.
Gondolom, sokan láttátok a filmet, aminek főhőse egy ugyancsak komisz gyerekkorú.
Igaz, nem nálunk játszódik komiszságának története, meg ő nem is akar igazán komisz lenni, hiszen nem tudatosan teszi, mert hát, az ő világa másképpen működik, ezért tele van bocsival, upppsz-al, meg hoppá-val, hiszen csak merő véletlen az egész.


A mi Denisünk nem ilyen. Ő simán, zsigerből komisz. Talán sanyarú gyerekkora teszi.
 
Denis, a komisz
Annyira komisz, hogy minden bocsi, és minden hoppá nélkül kioktatja az Európai Néppárt gyenge kezű vezetőit – köztük Angela Merkelt, kinek szerinte jobb lenne visszatérnie a főzőkanálhoz – arról, hogy semmire se fogják vinni, ha nem Magyarországot – és, mint tudjuk, a mi Denisünk maga Magyarország, tehát őt – nem követik, és nem tekintik példának (sanda gyanúm, hogy példának tekintik, csak nem éppen az ő értelmezése szerint), mivel egy erős kezű vezető, aki ráadásul bírja népe támogatását – a háttérben elfojtott kuncogás hallik – bármit, és mindent megvalósíthat! Erre ragyogó példa Magyarország stabil gazdasági helyzete! Annyira komisz, hogy kijelenti, 2013 már az emelkedés éve lesz, most jön az aratás, mert a mag már el van vetve! Ami felől ugyan akad némi bizonytalanság, mert sokak szerint az a mag, biza, fuzáros, gén kezelt, tele van üszöggel, még az is lehet, hogy anyarozs is van benne bőven – az eddigi aratás termése ugyanis erősen tudat módosult állapotot idézett elő sokaknál – de hát, ha ő mondja, biztosan úgy lesz.

Hirdetés

 
Az írás azt mondja:
 
“Minden dolognak ideje van,
és ideje van minden akaratnak az ég alatt.
Ideje van a születésnek, és ideje a meghalásnak.
Ideje van az ültetésnek, és ideje a kigyomlálásnak.
Ideje van a megölésnek, és a meggyógyításnak.
Ideje van a rombolásnak és az építésnek.
Ideje van a sírásnak és a nevetésnek.
Ideje van a jajgatásnak, és ideje az ugrándozásnak.
Ideje van a falak szétverésének és a kövek egybegyűjtésének.
Ideje van a keresésnek, ideje az elvesztésnek.
Ideje az aratásnak, és ideje a vetésnek.
Ideje van az elszaggatásnak, és ideje az összevarrásnak.
Ideje van a hallgatásnak, és ideje a szólásnak.
Ideje van a szeretetnek, és ideje a gyűlöletnek.
Ideje van a hadakozásnak, és ideje a békességnek.”
(Prédikátor Könyve)
 
A mi Denisünk nem hiszem, hogy olvasta volna. Nem az a művelődő típus. De még nem késő, hogy elolvassa, mielőtt tovább komiszkodna. Bár kétlem, hogy tudná értelmezni a mondani valóját.
Maradjunk a felemelkedésnél. A kosaras léggömb jó példa erre. Amikor elfogy a felhajtó erő, ereszt a ballon, hogy idő előtt földet ne érjen, elkezdik kidobálni belőle a ballasztot. Ajánlom ezt a mi Denisünk figyelmébe.
 
Legújabb komiszsága a következő kijelentése: „Offshore spekuláns még egyszer nem lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke!”
 
Ezzel van egy kis baj. Az hagyján, hogy prejudikál – majd a jogászok elintézik, oszt jónapot – de vádol, rágalmaz, jó hírnevet sért, és min. elnökhöz méltatlanul viselkedik. Mondjuk, ez soha nem esett nehezére. Egy uborkafára kapaszkodott suttyó már csak ilyen. Persze, ő minden titkok tudója, biztosan vannak megfelelői bizonyítékai e tárgyban, különben miért is nyilvánulna így meg?
 
Ha csak komiszságból nem.
 
Ille István 

Forrás:kanadaihirlap.com


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu