Kultur
Valódi ünnepnap a valódi közszolgálatért!
2013 JANUÁR 18 12:08 DU.
Orbán médiatörvénye (is) erőteljesen megingatta a magyar demokráciát.
Az állam egyértelműen ellenőrzést gyakorol a vélemények fölött. Gyakorlatilag kivégezték a sajtó szabadságát Magyarországon. Széles ellenőrzést fejtenek ki a tájékoztatási eszközök fölött, nem riadnak vissza a cenzúrától, ha a közölni kívánt tartalom ellentétben áll az érdekükkel.


Az ellenzéki médiumokat gazdaságilag elgyengítették, kivéreztették, s ez a nagy részük a teljes megszűnéséhez vezetett.
 
Csillag Ádám rendező-operatőr egyedül, anyagi segítség nélkül tulajdonképpen nem tesz mást, mint megszállottan, különös érzékenységgel küzd, és mutat rá a társadalmi igazságtalanságokat érintő kérdésekre, az 1930-as éveket idéző rémálmainkra: a romaellenességre az antiszemitizmusra és a korporativista, tekintélyelvű Magyarországra, a társadalmi és erkölcsi értelemben vett embertelen jelenre.

Hirdetés

 
Mindenütt ott van, ahol alapvető emberi szabadságot sért, akár a kormány, akár mások. Energiát és időt nem kímélve minden kormányellenes tüntetést és demonstrációt folyamatosan és fáradhatatlanul rögzít. Csillag Ádám videós dokumentumai a mai Magyarország hiteles kortörténeti fontosságú felvételek.
 
Szegvári Katalin és Orosz József újságírók Alternatív Pulitzer-díjra javasolták Csillag Ádámot. Tették azért, hogy felhívják az emberek figyelmét Csillag Ádám rendkívül fontos és hiánypótló tevékenységére. Egyúttal lehetősége nyílt erkölcsileg és anyagilag elismerésben részesítenie a hitében és erejében már-már megfogyatkozó Csillag Ádámot mindazoknak, akik nagyra értékelik a rendező-operaőr munkáját. A szervezők a Facebookon „Csillag Ádám Alternatív Pulitzer-díja Csoport” elnevezésű oldalt nyitottak, ahol a rendező-operatőrt számos barátja és a munkáját elismerő civil lelkesen támogatott!
 
2013. január 15-én a Politikatörténeti Intézetben került sor a díj átadására. Az oklevelet Pápai Gábor, a Népszava karikaturistája készítette, és Ragályi Elemér, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező-operatőr, Csillag Ádám mestere adta át. Az Alternatív Pulitzer-díj elismeréssel pénzjutalom is járt. Sándor Erzsi újságíró, szerkesztő-riporter elegáns és könnyed műsorvezetése, a fellépő művészek: Bíró Kriszta, Fodor Tamás, Gerendás Péter, Juhász Tamás és zenekara, Kováts Kriszta, Kútvölgyi Erzsébet és a Szabadságkórus produkciója is emelte az ünnepség fényét.
 
Őszintén gratulálok Csillag Ádámnak, és ahogy Ragályi Elemér biztatta Ádámot: „Hajrá, Csillag! Hajrá, Ádám! Legyél púp a rendszer hátán!”
 
Csillag Ádám filmjei megtalálhatók az interneten: http://filmcsillag.net/
 
Garai-Édler Eszter 


Forrás:kanadaihirlap.com


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu