Sport

Megjöttek a gólok !

Ébredezik a szezon eleji bénultságából a DVTK, az új seprő jól seper elv alapján az edzőcserét követően 3-0-ra nyertek a Pápa ellen, majd a kispesti gólesőben 4-2-re kikaptak. Amennyiben a Haladást legyűrik itthon marad a remény.
 A 6 meccsből 1 pontos kezdés gyakorlatilag megpecsételte a Diósgyőr sorsát, de az utolsó szalmaszálat megragadva edzőt váltottak, s a Pápa ellen már látszott, hogy több van a csapatban, mint korábban produkáltak. A fegyelmezett, helyenként jó játék szép eredményt hozott ( bár érdemes módon nem minden hazai néző örült felhőtlenül a sikernek), Kispesten viszont nagy adok kapokban maradtak alul. Utóbbi meccs pozitívuma, hogy a két találatos Bajzát végre megtalálta a góllövő cipőjét.

„Mindenképpen pozitív változás történt a csapat játékában, sokkal támadóbb szelleműbb, attraktívabb. Több pozitívum tapasztalható, mint az első hat mérkőzésen. A szögletek, szabadrúgások, labdabirtoklás tekintetében is előremutató változás érzékelhető”- összegezte a fejleményeket érdeklődésünkre Tóth László, az új vezető edző. „Lehet idegenben beleszaladunk egy-két vereségbe, de csak a Honvéd ellen nyújtott produkcióhoz hasonló játékfelfogással van esélyünk a sikeres szereplésre”- tette hozzá.  Abban a helyzetben van a Diósgyőr, hogy már kockáztatnia kell, mert értékesek a döntetlenek, de valójában csak a győzelem jelenthet reményt. A hazai meccsekre pedig hatványozottan igaz a tétel, ugyanis a szezon elején szinte ledolgozhatatlan hátrányt sikerült összeszedni, mivel a konkurens csapatok a hasonló erősségű ellenfelekkel szemben szépen csipegették a pontokat (például Kispest, Kecskemét).

„Ugyan olyan mentalitással, ugyan azzal az elszántsággal kell játszanunk, mint az utóbbi két meccsen és nagy esélyünk lesz a győzelem Haladás ellen is, amennyiben megkapjuk a támogatást a közönségtől”- utalt a hazai pálya jelentette többlet fontosságára a vezető edző.

Ugyancsak a DVTK-val kapcsolatos hír, hogy a  négy labdarúgó kölcsönadási díjával tartozó klub egy nagyobb összeget kifizetett a Győrnek valamint megegyeztek a maradék ütemezett kifizetéséről. Ricketts helyzete is rendeződött, a magáról megfeledkező játékos több százezer forintos büntetést fizet a kasszába, cserében egy hónapot kapott, hogy bebizonyítsa, szüksége van rá a csapatnak. A Honvéd ellen cseréből már be is mutatkozhatott piros-fehérben. Információnk szerint elképzelhető, hogy a keretszűkítés keretében két játékostól is elköszön a klub vezetése. Ráadásul két legyet ütnek egy csapásra, megszabadulnak két gyengén teljesítő játékostól, ráadásul jelentős költségmegtakarítást is elérhetnek.

-s.-o.További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu