Technika
Hatalmas repülő valami épült
Index:2013. január 4., péntek 17:42 |
Új típusú repülőeszközt épített az Aeros nevű cég.
A nem túl nagy fantáziával Aeroscraftnak elnevezett járművük nem repülő, nem léghajó, viszont valami olyasmi, ami teljesen megváltoztathatja a katonai légi szállítást. Repülés közben még nem láthatjuk, de első, szárazföldön megtett métereiről rövid videó készült.
 
 
 
 
A cég szerint elkészültek a végleges beállításokkal és a jármű rendszereinek integrációjával, az Aeroscraft kész a bemutatóra. A következő hatvan napban lebonyolítják az első repülési teszteket, azután pedig megépítik a nagyobb verziót – ugyanis a most bemutatott 79 méter hosszú példány csak egy kisebb másolat, a végleges több mint kétszer ekkora lesz.

Hirdetés

 
Igor Pasternak, a cég igazgatója szerint ez a kezdete a következő száz év függőleges közlekedési megoldásainak: hatalmas terheket lehet majd szállítani nagy távolságokon mindenféle földi infrastruktúra nélkül, amire a hagyományos léghajóknak szüksége van. Az Aeroscraft képes függőleges fel- és leszállásra teljes rakománnyal a fedélzetén is.
 
A jármű következő verziója akkora méretű lesz, hogy teljes szobát kínál majd az utasoknak a repülés alatt. Készülnek teherszállításra alkalmas és katonai típusok is, utóbbiak a készítő cég videója alapján képesek lennének bármilyen, nehezen elérhető helyre rengeteg felszerelést szállítani..
 


Forrás:index.hu
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu