Kultur

Világvége

Sokak szerint a maja naptár megjövendölte, hogy 2012. december 21.-én bekövetkezik a földi élet pusztulása, egyszóval eljön a világvége.


A biblia szerinti világvégének konkrét időpontja nincs, de bizonyos jelekből tudni fogjuk, hogy közel van e már az ítélet napja. A végítélet közeledtét, természetesen a biblia szerint az alábbi egyszerű tényekből is fel lehet majd ismerni:

Az utolsó hónapokban, hetekben, napokban nehéz idők jönnek, köszönhetően annak, hogy az emberek önzők, pénzsóvárok, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, hálátlanok, szentségtelenek, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók stb.

Na mármost, ha a maja naptár és a biblia jövendöléseit egybe vetjük, úgy megállapítható, hogy a maja naptár vége és a Szentírásban leírtak 2012.12.21.-én tökéletesen egybeesnek, úgyhogy itt a világvége!

Visszagondolva a 2012.-es évre a fenti állítás egyáltalán nem tűnik valószerűtlennek, mondják a hivatalos jósok, közvélemény kutatók, sarlatánok és egyéb hozzáértő aktivisták, és természetesen a pesszimisták.

Szerintem viszont az, mert nincs válság az emberek jók, nem önzők, szeretik egymást, úgyhogy a világvége az én hitem szerint még arrébb van.

A világ vége eljövetelét komoly ember nem hiheti el, hiszen ha ezek a jövendölések a valóság talaján csak egy kicsit is két lábbal állnának, akkor ugye a miniszterelnök már rég tájékoztatta volna kis hazánk apraját és nagyját. Tájékoztatás nem volt, a kormány is a helyén van, úgyhogy a népnek semmi oka félni.

Egyszóval vak lárma ez az egész! Nincs mit félni! A világvége minden bizonnyal a jelzett időpontban elmarad.

Elmarad, mert szerintem a világ sokkal egyszerűbb annál, minthogy azt feltételezzük.

Optimista nézetem szerint arról van szó, hogy a maja naptár írója az utolsó bejegyzésénél egyszerűen szélütést kapott, s így a naptárírás abban a pillanatban befejeződött. Nos, ezt már teljes bizonyossággal soha nem fogjuk megtudni.

A biblia szerint meg, mint már mondtam, az emberek jók, szeretik egymást, pláne a közelgő karácsonyra való tekintettel is, és így ez a jövendölés sem aktuális.

Különben is a miniszterelnök, most kívánt bort, búzát, békességet, tandíjmentes jövőt mindenkinek! Higgyünk neki, hiszen ő is a jövőről, a közeli és távoli tervekről beszél!

Lesz jövő! Világvége nem lesz!

Én is bízom a jövőben. A nép is!

Bizodalmamnak tanújelét adva, elindultam a háziorvosomhoz gyógyszert íratni, hiszen ki bízzon a jövőben, ha nem én. A rendelő előtt hosszú tömött sorban álltak az emberek. Mit tehettem, beálltam a sor végére. A körülöttem állóktól pár perc toporgás után azért csak megkérdeztem: Kitört valami járvány, hogy hirtelen ekkora tömeg várakozik rendelésre?

Á, nem!- válaszolják, szinte kórusban.

Csak a világvége elleni oltásra várunk! Biztos, ami biztos!       

   

Ocsenás Gábor            További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu