Kultur
Kilábalási esélyeink
szerző:Kálmán C. György,publikálva:2012. nov. 22., 07:30
A Bakonyban közel félmillió betöltetlen munkahelyre bukkantak jó szemű, a környéken indiánost játszó egyetemista fiatalok. Az állások betöltése haladéktalanul megkezdődött.


• Az IMF tárgyalóküldöttsége ráakadt egy helyre a VI. kerületben (a nevét nem árulhatjuk el), ahol a főtárgyalók fantasztikus grízes tésztát ettek. Ezért titokban rendszeresen visszajárnak hazánkba, és a Király utcában többször leálltak beszélgetni a magyar kormány meg nem nevezett illetékeseivel. A konzultáció, mondhatni, folyamatos.
 
• A londoni, frankfurti, tokiói és New York-i tőzsde legbefolyásosabb résztvevői és vezetői közös nyilatkozatban hozták a világ tudomására, hogy az úgynevezett nyugati pénzügyi világrend összeomlott, a romok eltakarításán dolgoznak, és mostantól a termelés veszi át a főszerepet a gazdasági élet minden területén. Már meg is kezdődött a tőzsdei alkalmazottak, valamint az eddig a tőzsdéből élő tőkések tömeges beáramlása az iparba, a mezőgazdaságba és a szolgáltatási ágazatokba. A nehézipar és a gabonatermelés páratlan fellendülése várható.
 
• Hazánkban a környezetvédelmi engedélyek beszerzése után megkezdődött a kitermelés a Bükkben felfedezett tarhonyabányákban; folyik a békési kapucsínóforrások bevizsgálása, az exporttárgyalások már lezárás előtt állnak.
 
• Kína úgy döntött, hogy – a hagyományos kínai gondolkodásnak megfelelően – lemond a további versengésről, ezentúl a szemlélődést részesíti előnyben, és megtiltja a vagyonok felhalmozását. A kínai oligarchák ezentúl a szegényebb országok támogatására kell, hogy szánják így felszabadult pénzeiket.
 
• Helyreigazítást tett közzé több, felsőoktatással foglalkozó kutatóhely. Sajnálatos nyomdai-szerkesztési hiba miatt a nemzetközi egyetemi rangsorok – valamennyi nyomtatott és internetes fórumon, minden listakészítő intézmény esetében – rosszul jelentek meg, voltaképpen alulról felfelé olvasandók, így a magyar felsőoktatási intézmények előkelő helyeket foglalnak el. A külföldről érkező jelentkezéseket mostantól eurótízezrekben mérhető adománybefizetéshez (nem tandíj!) kötik.
 
• A Bakonyban közel félmillió betöltetlen munkahelyre bukkantak jó szemű, a környéken indiánost játszó egyetemista fiatalok. Az állások betöltése haladéktalanul megkezdődött.
 
Hirdetés


• Bulvárlapok írják, hogy váratlanul jelentősen megnövekedett a Magyarországon párt kereső nyugat-európaiak száma, és felzárkózóban vannak e tendenciához a közel-keleti olajországok is. Nőkre és férfiakra egyaránt nagy a kereslet, és különösen a nagy szegénységben élő magyarok a népszerűek. Érdekes módon felső korhatár sincs, vitt már el svájci építési vállalkozó 70 éves egyedülálló asszonyt, egy olajsejk 23 éves lányának pedig a húsz éve munkanélküli, Ózd környéki, 73 éves L. Zsigmondon akadt meg a szeme.
• Ja, és lottózunk. 

Forrás:magyarnarancs.hu


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu