Kultur

Itt van!(egy álom vége)

A kocsi szélvédőjén át a hatalmas hirdetőtábla már több száz méterről jól látszott.

A tábla közepén óriási, a szürkületben is jól látható foszforeszkáló anyaggal átfesttet hat betű szinte beleüvöltött az ember pofájába. Itt van! Na végre, gondolta ki arra járt. Na végre megvan, hisz ki van írva, hogy itt van. Ja csak még én nem vagyok ott, gondolta Gábor, no de mindjárt ott leszek. Hősünk ötödikbe kapcsolt, hogy minél hamarabb elérje a célt, az itt van táblát. Ahogy közeledett, a betűk egyre hatalmasabbá váltak. Itt van! Már szinte el sem lehetett olvasni, hiszen csak pár tíz méter választotta el a céltól. Ekkor váratlan dolog történt. Gábor hatalmasat fékezett és csikorogva megállt, éppen a tábla bal sarka előtt. Felnézve a táblára szinte önkívületi állapotban olvasta, az itt van-hoz képest törpe betűkkel, zárójelben lévő szavakat. Az út vége!

A kurva anyátokat! Kiáltotta a pusztába, majd felijedve a saját hangjától, felébredt. Öt perc múlva már óra is csörgött és Gábor készülődhetett.  Álmosan kibotorkált a konyhába, és éppen a kávéfőzéshez készülődött, mikor az asztalon észrevette a hófehér papírt.

Itt van!- volt a papírra írva, hatalmas vörös betűkkel. Alatta zárójelben pici betűkkel ez állt:

 A papír alatt egy ötezres! Kávét ne felejts el venni! Olyan édesen aludtál, hogy nem volt szívem felkölteni. Álmodban még mosolyogtál is, mint aki kincset talált.

 Este későn jövök. Add fel a lottót! Azt álmodtam, nyerünk. Itt van a szelvény is, csak tölts ki rajta még egy mezőt a te számaiddal.

Csók!

Egyetlened!

Gábor a papírt összegyűrte, az ötezrest zsebrevágta és mielőtt kilépett volna még a lakás ajtaján a tükörre rúzzsal, hatalmas betűkkel az itt van szavakat írta, majd egy nyilat is rajzolt , amelynek a hegye lefelé mutatott.

Alá apró betűkkel, zárójelbe:

Kávét nem hozok! A lottót feladom! A nyereményt felezzük! Elköltöztem! A háromezer visszajárót a tükör alatt találod. Az ajtót becsaptam!

A lakáskulcsod pedig,

ITT VAN!

 

Ocsenás Gábor További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu