Kultur
Cseh Tamásra emlékeznek Bécsben
Bécs, 2011. október 11., kedd (MTI) - Cseh Tamás-emlékestet rendeznek Bécsben csütörtökön, mások mellett Bereményi Géza részvételével - közölte a bécsi magyar kulturális intézet az MTI-vel.
  A Collegium Hungaricum és az EUROPA Club elnevezésű bécsi magyar szervezet közös rendezvényén sok dallal és beszélgetéssel emlékeznek a 2009-ben elhunyt Kossuth-díjas előadóművészre, zeneszerzőre.
    Az emlékesten mozgóképes interjú- és koncertrészletek idézik fel Cseh Tamás alakját - mondta el Szabó Csaba, az intézet igazgatóhelyettese az MTI-nek. Az interjúkból olyan részleteket választottak ki, amelyeken Cseh Tamás az életéről, a barátairól és a zenéjéről beszél. A bejátszások segítségével barátja és szerzőtársa, Bereményi Géza folytat majd virtuális beszélgetést Cseh Tamással, s felcsendülnek a bejátszásokban említett dalok is.
    Az emlékesten közreműködik Hanák Gábor történész, dokumentumfilm-rendező, Cseh Tamás audiovizuális hagyatékának kezelője is. A felvételek között egyaránt megtalálhatók fotók, filmek, koncertfelvételek és más hanganyagok. Szabó Csaba felidézte, hogy Hanák Gábor szintén barátja volt Cseh Tamásnak, többször is készített vele interjút, és Cseh Tamás műsorvezetőként közreműködött Bokor Péter és Hanák Gábor Századunk című dokumentumfilm-sorozatában.
    A magyar nyelvű rendezvény vendége lesz Cseh Tamás felesége, Császár Bíró Éva is.Forrás: MTI.hu
További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu