Sport
Kemény Dénest köszöntötték Miskolcon
MTI Fotó: Kovács Anikó
Miskolc, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI)

Aranysíppal köszöntötték vasárnap a borsodi megyeszékhelyen Kemény Dénest, a magyar férfi vízilabda-válogatott búcsúzó szövetségi kapitányát, aki pénteken jelentette be, hogy nem újítja meg december 31-én lejáró szerződését.
 
   
A szakember nevét viselő miskolci uszodában rendezett ünnepségen Kemény elmondta: nem volt könnyű a döntés, hiszen az elmúlt tizenhat esztendőben rengeteg örömben volt része, sok boldog pillanatot szereztek játékosai, akikkel mindent elért, amit a sportágban el lehet. 
    Az eseményen vízilabda-palánták vezették be a Kemény-legényeket képviselő Steinmetz Barnabást, Kósz Zoltánt, Gergely Istvánt, Kiss Gergelyt, Benedek Tibort, Kis Gábort, Hosnyánszki Norbertet, Székely Bulcsút. Utolsóként érkezett a búcsúzó szövetségi kapitány, aki az uszoda bejáratánál mosolyogva integetett az őt ünneplőknek.
    Kriza Ákos, Miskolc polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy tisztelgésre gyűltek össze. Tisztelegni az elmúlt tizenhat esztendő előtt, amely új korszakot nyitott a magyar vízilabdázás történetében. 
    "Arra lehetünk a legbüszkébbek, hogy becsülettel, tisztességgel, valamint rendkívül sok munkával olyan csapat alakult ki, amely mindig képes volt a helytállásra - fogalmazott a városvezető, aki jelképes ajándékként egy sípot adott át Kemény Dénesnek. - Az elmúlt másfél évtized mérce. Miskolc lakosai, sportkedvelői szeretik és vágynak a közösségi életre. Nem véletlen, hogy itt történik meg ez a köszöntés."
    Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke arról beszélt, hogy vele együtt sok embert meglepett és sokkolt a szövetségi kapitány döntése.
    Az ünnepség keretében leleplezték az uszoda bejárata melletti Hírességek falát, amelyen huszonegy olimpiai bajnok magyar vízipólós kézlenyomata vált láthatóvá. Kemény Dénes meghatottan mondott köszönetet:
    "Izzadtság, tehetség, vagányság. Ezek voltak az összetevői az elért sikereknek, amelyeket sok esetben velem azonosítottak - mondta. - Örülök, hogy van egy olyan ünnepség, amely nem kizárólag rólam szól. Amit elértem, azt a vízben, a játékosok harcolták ki."
    Az 58 esztendős Kemény Dénes irányítása alatt a válogatott 29 világversenyen szerepelt, és 24 esetben éremmel tért haza. Megszakítás nélkül háromszor (2000, 2004, 2008) lett olimpiai bajnok, egyszer világbajnokságot, kétszer pedig Európa-bajnokságot nyert.
 
 
 
Forrás:MTI 2012. szeptember 23., vasárnap 16:32 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu