Auto
Kínában már távirányítós autóval járnak 
2012. augusztus 30., csütörtök, 13:49 
Szerző: hvg.hu
A távol-keleti országban életre kelt KIT. Kicsit lassú, de tényleg betalál a helyére.

A kínai BYD – Build Your Dreams  – márka olyan fejlesztést mutatott be egy új szedánján az F3-ason, amelynek révén a kocsit távirányítóval is lehet manőverezni. A gyártó szerint a vásárlók el lesznek ájulva az új kényelmi szolgáltatástól. A kocsi küllemében az a műanyagos harmónia testesül meg, amellyel a kínai márkák szoktak megjelenni, kis koppintás, jelen esetben némi Toyota.
 
 
A fejlesztett Su Rui modell új motort is kapott és új váltót, ám valami kellett, hogy igazán kilógjon a sorból. Így aztán kieszelték ezt a távirányítós újdonságot.  Nyitni, csukni alap a távirányítóval, de hogy parkoltatni is lehet vele azért az komoly újdonság. Az irányítási távolság maximum 10 méter, tehát nem lehet megára hagyni a kocsit megnyomni a gombot aztán lesz valami. A videón demonstrálják is az F3 futurisztikus képességeit, ami azonban nem túl szép, hogy valahonnan csúnyán folyik az olaj a kocsiból.
 
 
Ugyanakkor a technológiai háttérről nem sokat osztott meg a gyár a külvilággal, a legvalószínűbb, hogy valamiféle kettős tengelykapcsolós sebességváltós irányítás révén működik. A luxusváltozat, amihez a távirányító jár, alig 3,7 millió forint. Nem lehet kijelenteni, hogy izomautók lennének a csúcs is 1,5-ös turbós 130 lóerővel, amelyben már azért hatfokozatú váltó üzemel. A cég autóit, aki elhivatottságot érez az orosz piacról szerezheti be a legkönnyebben. Az F3-as ára 12.900 dollár, nagyjából 3 millió forint jelenleg. 
 
A BYD F3DM modellje volt a világ első hálózatról tölthető hibridautója, egy alsó-középkategóriás szedán, amit már három éve lehet Kínában megvásárolni. A cégben még Warren Buffet is fantáziát látott akkor, azonban nem nagyon jött be ez a megérzése. A márka most feltámadást remél az új típustól, az elmúlt két év tragikus eredményei után. Épp kedden tették közzé üzleti eredményeiket, amelyek szerint a cég profitja 94 százalékkal csökkent tavaly 2011-hez képest.
 
 

Forrás:hvg.hu


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu