Kultur
ÜNNEPI BESZÉD
Tisztelt Honfitársaim, Kedves Hontalanok!


Szeretettel és legőszintébb tisztelettel köszöntöm önöket, hazánk, Hontalanónia, első, szabad, nemzeti ünnepe alkalmából. Népünk közakaratának, vágyának, álmának a beteljesülése ez a mai nap. E perctől kezdődően, szabadon kiálthatjuk a világ röghöz kötött népei felé:
-Éljen Május Másodika, Hontalanónia józanodásának nemzeti ünnepe!
Mi hontalanok, a földkerekség népei közül elsőként ismertük fel a józanodás szükségességét. Felismertük, és, hogy sose feledhessük, a nemzeti ünnepek rangjára, régen méltó helyére emeltük. Hosszú út vezetett el azonban eddig. Emlékezzünk csak, mennyi pezsgő és egyéb alkoholtartalmú - igaz jófajta - itókát pusztítottunk el az évszázadok során, nagy boldogságban, az ó évek utolsó napján. És emlékezzünk elsejére, a nagy másnaposságokra, a „kutyaharapást” szőrével jelmondatunkra.
 
Tisztelt Józanok!
Becsüljük meg e nemzeti ünnepet, és harsányan fogadjuk: ma nem iszunk semmit!
Kedves Hontalanok!
Jó józannak lenni. Jó, mert nem fáj az ember feje. Jó, mert nincs hányingerünk, és az ember mája is rendben van. És jó, mert az ember így, könnyebben ember. Nézzünk egymásra! Egy más embert látunk. Ki vagyunk simulva, nyugodtak vagyunk, pozitívan tekintünk a jövő felé. Boldogok vagyunk, és bizakodunk. Józanságunk a jövő záloga, mint azt nagy költőnk versében is írta:
„Józanságunk a jövő záloga,
Éljen január másodika!”
 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Bizonyára sokan csodálkoznak, hogy ünnepi beszédemet, önöknek hátat fordítva mondom el. Ennek az, az egyszerű oka, hogy én hazánk zászlajának soha hátat nem fordítok! Erre esküszöm is! A jelképeinket tisztelni kell! Nemzeti trikolorunkkal álljunk szembe, és a józanok sorakozzanak fel mögénk! Szakítsunk a régi dogmákkal, mert csak így mehetünk együtt, józanul egy új világ felé!  Most ezen ünnepi percben, a zászlót a falról leveszem. Kérek mindenkit, hogy a zászlót és engem követve induljunk ünnepi sétánkra fővárosunkon keresztül, egészen a Duma folyó jegéig, ahol ünnepségünk a választásokkal folytatódik.
 
Tisztelt Választó Polgárok!
Itt a Duma folyó jegén, örömmel látom, hogy sétánk alatt, a Duma jobb és bal partján élők közül is rengetegen csatlakoztak hozzánk. Erős, egységes, józan nép lettünk! Igaz vékony jégen vagyunk, de bizakodjunk. Ez a jég a mi jegünk, vékony is, olvad is, de a mienk! Mi, akik itt állunk, nem süllyedünk. Az a nép, amely a világnak megannyi, nóbeldijast, megasztárt, és győzikét is adott, nem süllyedhet el. Ez a való világ, Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Józan Társaim, Hontalanónia Népe, Választó Polgárok!
Ünnepségünk fénypontjához érkeztünk.
Látva a nagy egyetértést, megbékélést és ezt a hatalmas, szavakkal ki nem fejezhető összefogást, melyet irányomban tanúsítotok, a köz, a nép akaratának, egységének, megfelelően, kiáltsatok ki most, királyotokká!
- Éljen a Király! Éljen a Király! Éljen a Király!
- Köszönöm!
Alattvalóim!
Én, mint Hontalanóni Királya, első királyi rendeletemben, a január másodikát a nagy nemzeti kijózanodás ünnepét, jelen kinyilatkoztatásommal egyidejűleg, azonnali hatállyal, az ünnepek sorából eltörlöm.
Emelem poharam megkoronázásomra és innen a partról kívánom nektek:
Legyen jó idő, a nap süssön rátok!

Ocsenás Gábor

 
 


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu