Sport

Küzdelem, de nem életre-halálra

A kíváncsiságból szerelem lett első látásta. Kocsis István, a Mushin Kendo Klub elnöke tíz éve, baráti invitálásra ment el kendó edzésre és megfogta a látvány.
 –Ott ragadtam az első edzésen, magával ragadott a sportág. Ez az a harcművészet, amely tizenéves kortól mindenkinek ajánlható, nincs felsőhatár. Igaz, picit elitsportnak számít, mert nem túl olcsó a felszerelés, de a kezdőknek kedvezményes áron bérelhető felszerelést biztosít az egyesület – sorolja, majd hozzáteszi: az edzésekre, amelyeket minden szerdán és pénteken   este fél héttől tartanak Miskolcon a Bársony János úti általános iskolában szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 – A kendoban megtanulja az ember, hogy a küzdelem valójában fejben dől el. A fizika állapot még nem jelent önmagában erőt, egy hetvenéves mester bármikor megszégyeníti a fiatal életerős suhancokat. Ez a harcművészet nem hasonlít a tipikus önvédelmi sportokhoz, hiszen az utcai harcokat nem kardokkal vívják. A kendo edzés nem olyan, mint a karate, nálunk valódi ütések vannak, nem imitáljuk a harcot, rendesen odavágunk egymásnak a bambuszkarddal, de a védőszerelésnek köszönhetően senki sem sérül meg. Minden edzésen meg kell vívni egy olyan emberrel, aki ugyanúgy győzni akar, mint te. A küzdelem kemény helyzeteket teremt, ennek fényében eltörpülnek a hétköznapi gondjaink. Szellemileg és fizikálisan is felfrissít, megmozgat a küzdelem. Aki fejlődni, relaxálni és harcolni szeretne, annak a kendo edzésen a helye – hangsúlyozta a különös japán harcművészet kedvelője.További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu