Kultur
Mizantróp Quimby-dalokkal a Városmajorban
2012. augusztus 16., csütörtök 11:39
Budapest, 2012. augusztus 16., csütörtök (OTS) - Augusztus 23-án és 24-én mutatja be Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon Moliére klasszikusát Szinetár Dóra és Makranczi Zalán főszereplésével a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza. Az előadást Quimby-dalok fűszerezik.
A mizantróp című előadás Kiss Tibor dalainak felhasználásával készült, amelynek zenei anyaga augusztus elején jelent meg CD-n. A darabban elhangzó Quimby-dalokat Szabó Ádám harmonikakíséretével a színdarab szereplői éneklik, a  lemezen Szabó Ádám két, az előadásban nem szereplő Kiss Tibor szerzeményt is előad, mint ahogy bónusz a Most múlik pontosan című dal is, amelyet Szinetár Dóra valamint a Spirit Kamaraszínház két színésze, Makranczi Zalán és Perjés János is énekel két külön változatban. A CD az előadások helyszínén és a boltokban megvásárolható.
 
    Moliére klasszikusa Petri György fordításában zenés színműként kerül színre, a budapesti szabadtéri bemutatót követően legközelebb októberben lesz látható a Millenáris Teátrumban. Főbb szerepekben Szinetár Dóra, Makranczi Zalán, Perjés János, Jászberényi Gábor, Kolti Helga, Szendy Szilvi látható, gitáron Kutik Rezső, harmonikán Szabó Ádám működik közre. Rendező: Bori Tamás.
 
    "Gyakran nem vesszük észre azt a szűk mezsgyét, amikor a kompromisszumaink megalkuvásba csapnak át, vagy azt, hogy sok ember között is lehetünk magányosak. Annyira félünk a belső csendtől, hogy mindenféle zajokkal bástyázzunk körül magunkat. Olyan előadást lát majd a közönség, amelyben ezeket a problémákat úgy járjuk körül, hogy közben merünk nevetni magunkon. Az élőben, a szereplők által énekelt Quimby-dalok pedig tökéletesen illenek ehhez az elképzeléshez" - írják ajánlójukban az alkotók.
 
Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Forrás:mti.hu 

 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu