Kultur
Erotikus népmesék a Vajdaságból.
Szigorúan csak 16 éven felülieknek !
Hetvenegy
A mesék margójára A huszadik században, a harmincas évek körül, Burány Béla a Vajdaságban erotikus népmeséket gyűjtött. A Piros Hetes című kötetében e gyűjtésből származó hetvenhét mesét tett közzé, úgy lejegyezve szó szerint, ahogy azt neki elmesélték. A szó szerinti lejegyzés hűen tükrözte és őrizte az eredetiséget, viszont nehezen volt olvasható. A sztorit, a poént, sokszor úgy kellett kibogoznom, hogy többször el kellett olvasnom a meséket. Egy csokorra valót – persze a nekem legjobban tetszőket – kiválogattam, újragondoltam, átírtam. Reményeim szerint olvashatóvá sikerült tennem, és a népmesei alapértékek sem csorbultak. E mesék egy része a 2007-ben megjelent Dobj Egy Hatost c. kötetemben is olvashatók, melyet ezennel is ajánlok figyelmükbe. A 2011. júniusában a könyvhétre kiadott SIRABINKÓ c. novellás kötetemben szintén olvashatók egyes erotikus népmesei írások. Felhőtlen, örömteli, igazi nyári kikapcsolódást kívánok a mesékhez! Ocsenás Gábor


Hetvenegy

 

Volt egyszer egy legény, aki nagyon szégyenlős volt. Egyszer aztán, mikor eljött az idő, udvarolni kezdett egy eladó sorban lévő lánynak. Már az első találkozásaik során, hamar kiderült, hogy a lány is hasonlóan szemérmes. Még egymás kezét sem fogták meg soha, pedig sülve-főve együtt voltak. A lányos ház kertjében naphosszat a padon üldögéltek, és képesek voltak késő estig egymással beszélgetni. Addig-addig beszélgettek, míg egyszer csak összeházasodtak. Meg volt a hatalmas lakodalom, dínom-dánom, ahogy faluhelyen illik, és eljött annak rendje és módja szerint a nászéjszaka ideje is. A vőlegény kicsit kapatos volt, így hát könnyedén félretette nagy-nagy szégyenlősségét, és rendesen ellátta az ilyenkor szokásos férfiúi kötelességét. A dolog után fekszenek az ágyban csendben, mikor megszólal a legény:

-    Figyelj, csak Aranyom! Beszéljünk most meg egyszer és mindenkorra valamit, hogy ebből később vita ne legyen! Tudom én jól, hogy te nagyon szemérmes vagy, és én is nagyon szégyenlős vagyok. Legközelebb, ha lefekszünk az ágyba és akarnál tőlem valamit, csak fogd meg nekem „ott” és húzd le egyszer fejéről a bőrt, így ni – és megmutatta, hogyan kell csinálni.

Nézi a fiatalasszony szemérmesen, majd így szól:

-      Jó, jó legyen úgy, ahogy mondod.

     -       Várj, még nem fejeztem be! - mondja a legény. Ha viszont nem akarnál semmit,                    akkor is húzd le a fején a bőrt, de ne egyszer, hanem hetvenegyszer! 

Ocsenás Gábor könyvei itt megrendelhetők!
További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu