Kultur
Para-Kovács Imre: Rossz és jó
2012. augusztus 13. hétfő 14:28
Nyilvánvaló, hogy messze elkerülném Magyarországot, ha nem itt laknék,
a vele foglalkozó híreket átugranám, a magyarokat némi sajnálattal figyelném, és kedvesen arra biztatnám őket, hogy keressenek maguknak egy olyan országot, ahol nem elmebetegek csinálják a politikát, de mivel magyar vagyok, mindezt nem tehetem meg, illetve csak rossz szájízzel és kellő mennyiségű cinizmussal.
Magyarország egy vacak hely.
A magyar rendőrség a közlemúltban egészen pontosan a lakosság tudtára adta, milyen irányt szabnak a politikusok a jövőnek, megmutatta Devecseren és Ozorán, hogy mi a követendő magatartásforma a fiatalok számára, és mi az, amitől tartózkodjanak.
Ideje lenne észrevenni, hogy a nemzeti együttműködésre a hippik jelentik a legnagyobb veszélyt, a nácik pedig semmilyet, ehhez aztán legyen szíves mindenki igazodni, vagy mehet Hollandiába. Magyarország eddig is csak külső nyomás hatására volt hajlandó eltűrni a szabadságot, de most, hogy Európa meghátrált, a nemzeti erők győzedelmeskedtek, visszatérhetünk a rendes kerékvágásba, ahol cigányokat terrorizálni huncutság, füvet szívni viszont államellenes cselekedet, minek elhárításához géppisztolyos rendőrök kellenek kutyákkal.
A keresztény erkölcs, az keresztény erkölcs, ez az a horgony, amihez a liberalizmus szennyes óceánján hánykolódó gyorsnaszádot Semjén Zsolt beiktatásával hozzákapcsolja az új rend, és akinek nem tetszik, azt majd nyugdíjazzák, vagy tudatosítják vele, hogy nincs helye ezen ég alatt, ahol olyan állócsillagok ragyognak nappal is, mint Pintér Sándor.
A romkocsmáknak vége, a bennük merengő humán értelmiségieknek szintén.
Kétségtelen, hogy a társadalom szempontjából rövid távon sokkal hasznosabbak a nácik, mint a hippik, hiszen egy náci házmesternél ragyog a lépcsőház, este 10 után csak az jön be, aki itt lakik, és a kukák is mindig időben kikerülnek a ház elé, hogy a szállítók elvigyék a szemetet, míg ugyanez hippi házmester esetében nem túl valószínű: a kapu nyitva marad éjszakára, a kuka bent, a lépcsőház meg vagy ragyog vagy nem, elvégre az ember nem robot. Én valahogy mégis úgy gondolom, hogy a náci házmesterek idővel több gondot okoznak, mint a hippik, bár bizonyítani nem tudom, csak egy megérzés, de mintha a történelem során az előbbiek több szenvedést hoztak volna, mint az utóbbiak.
Lehet-e annyira hülye egy politikus, hogy ezt nem látja át?
Lehet.
Gyermekünk tehát, ha be akar illeszkedni ebbe a szisztémába, lehetőleg legyen nyilas szimpatizáns, de minimum elszánt nacionalista, vágassa rövidre a haját, járjon kurultaj fesztiválra, fogyasszon pálinkát, vegyen el feleségül egy nőt, akár meleg, akár nem, igyon pálinkát és részegen ordítsa a Székely himnuszt, miközben veri a nőt.
Fontos még, hogy szakmunkás végzettsége legyen, mert egy munka alapú társadalomban nincs szükség bölcsészekre, évente két hét szabadságát Magyarországon töltse, vagy legalábbis egy hozzánk hasonló idegbeteg országban, de vigyen magával egy Nyirő kötetet.
Mint tudjuk, a francia forradalom környékén valami nagyon félrement Európában, nem beszélve a 68-as kulturális forradalomról, ami meggyengítette a kontinens immunrendszerét, kivetette privilegizált helyzetéből az egyházat, és olyan idiotizmusokat kényszerített ránk, mint az emberi jogok, hogy már a gyereket sem lehet rendesen elverni, nem beszélve a buzik kivégzéséről, a cigányok pofozásáról és a nők szavazati jogáról.
Ennek szerencsére vége: cigányok a cigánysoron, asszony, gyerek verve jó, a melegek örüljenek, hogy egyelőre nincs kényszergyógykezelés, de dolgozunk rajta, a nők pedig szavazhatnak, de csak a Fideszre.
Minden gyönyörű lesz, már látom magam előtt a szemüveges filozófusok buta és megdöbbent arcát, amikor Recsken a kezükbe nyomják a lapátot, és persze megérdemlik, ebben a lakosság nagyobbik része egyetért a kormánnyal, mint ahogy az sem véletlen, hogy a zsidókkal mindenhol baj van, elvégre mi sem az ujjunkból szoptuk ezt a dolgot.
Nem érdemes próbálkozni: Ozora nem, Devecser igen – világos beszéd.
Európára ne számítsunk, mert ha itt, a periférián egy tökéletesen jelentéktelen és értelmetlen ország úgy dönt, hogy a lehető legszarabb hellyé alakítja magát, akkor Európának ehhez egy szava sem lesz, elbúcsúzik tőlünk, megkönnyebbülve folytatja, amit eddig is csinált, és mi végre a magunk urai lehetünk a szokásos orosz segítséggel.
Biztos csak nekem tűnt fel, mert mint már jeleztem, egy cinikus állat vagyok, hogy a stadionokat a múlt évszázadban kiválóan hasznosították a labdarúgáson kívül egyéb célokra is, mint például a tömeges kivégzések és elzárások. Itt szeretném jelezni, hogy ennyi stadion ehhez felesleges, mert a jelekből ítélve annyi normális ember sincs itt, hogy egyet meg tudjon tölteni.
Felesleges volt ez a húsz év, a nyolcvanas évek általános és jótékony alkoholizmusát most sokkal nehezebb feleleveníteni, mintha csak simán folytattuk volna. Bár az kétségtelen, hogy a fekete címkés cseresznyepálinkához képest a fejlődés robbanásszerű, egyenletes és letagadhatatlan.
Egészségünkre.


Para-Kovács Imre

Forrás:nepszava.com
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu