Sport
London 2012 - Nem sikerült a címvédés a Kovács, Janics duónak
Lódi Renáta, az MTI különtudósítója jelenti: London, 2012. augusztus 9., csütörtök (MTI)
A címvédőként induló Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakos duó hatalmas küzdelemben ezüstérmet szerzett K-2 500 méteren a londoni olimpia csütörtöki versenynapján.
 
 
  Az Athénban és Pekingben is bajnok, friss Eb-győztes magyar duó kedden, az előfutamban győzött, majd az egy órával később rendezett középfutamban néhány centivel, hét századmásodperccel a németek egysége, Franziska Weber és Tina Dietze mögött ért célba. Kovács szerdán a négyes tagjaként megszerezte pályafutása harmadik ötkarikás aranyát, így mindketten negyedik olimpiai elsőségükért szálltak harcba. Ráadásul sportágtörténeti tettre is készültek, a játékok történetében ugyanis még egyetlen páros vagy négyes egység sem tudott triplázni, azaz egymást követő három olimpián nyerni ugyanabban az összeállításban. 
    A Domino Honvéd 31-szeres és a Démász-Szeged 18-szoros világbajnoka közepesen kezdett, a legjobban a németek lőttek ki a rajtból. Féltávhoz érkezve német, magyar, lengyel volt a sorrend, majd a hajrához érve Kovácsék megpróbáltak felzárkózni a vezető egységhez. Néhány pillanatig úgy tűnt, ez sikerül is, de Weberék megindították a hajrát, és ismét elléptek a magyaroktól. Janicsék az utolsó métereken már az ezüstért harcoltak a lengyelekkel, a második hely aztán tisztán meglett.
    "Csalódott vagyok, hiszen nyerni akartunk, és nem sikerült - mondta a futam után Kovács Katalin. - A németek borzasztóan erősek voltak. Nem mentünk mi sem rossz pályát, de ha edzésen így teljesítünk, akkor visszamegyünk, és még egyszer végigevezzük. Valami miatt nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot. A szerdai négyes sikernek nagyon örültem, feldobott, ezért fáj, hogy most nem győztünk megint. Sajnálom, hogy hiába húztuk végig az utolsó centiméterekig, nem volt elég. Most ennyi volt bennünk."
    "Kikaptunk, pedig kieveztük magunkat, de ma ennyi erőnk volt - értékelt a még a 200-as egyesben is érdekelt Douchev-Janics Natasa. - A németeknek a nőknél még nem volt aranyuk, szerdán kikaptak tőlünk négyesben, és lehet, hogy most jobban akarták a győzelmet. Nem égett bennünk az a láng, ami szokott. Van még egy versenyem, szeretném bebizonyítani, hogy képes vagyok újból győzni."
    A magyar kajak-kenu válogatott a 200 méteres számok előtt három arany- és két ezüstéremmel áll a londoni olimpián. 
    
    Eredmények:
    női K-2 500 m, olimpiai bajnok:
    --------------------------------
   Tina Dietze, Franziska Weber (Németország) 1:42.213 perc
2. KOVÁCS KATALIN, DOUCHEV-JANICS NATASA 1:43.278
3. Karolina Naja, Beata Mikolajczyk (Lengyelország) 1:44.000 

Forrás:mti.hu


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu