Sport
Videó: Az évtized gólja Szivós Marcitól
2012. augusztus 04., szombat, 09:15 • Utolsó frissítés: 19 órája
Szerző: hvg.hu
A magyar válogatott küzdelmes mérkőzésen 17-15 arányban győzte le a román válogatottat a csütörtöki fordulóban. Szivós Márton fantasztikus gólt lőtt a mérkőzésen.
A félidőhöz közeledve 8-8-as állásnál Kásás és Szívós passzolgatott az ötösön kívül, majd Szivós lerázta ellenfelét és üresben kapott egy labdát a háta mögé. Nem jött zavarba, kiemelte a lábával, bele a jobb kezébe és egy elegáns svédcsavarral a kapus hóna alá lőtt. 9-8. Zseniális megmozdulás.
 
Csurka Gergely eképpen véleményezte: "És ha már itt tartunk: ebbe a kavalkádba már-már beleveszett Szivós Márton alakítása. Holott az olyan volt, mintha mondjuk Leo Messi egy indítást okszival a feje fölött maga elé tenne a háta mögül, aztán kapásból beverné a léc alá – ha ilyet csinálna, nagyjából még húsz év múlva is ismételnék (és még nem csinált, ez állítólag Orth Györgynek sikerült utoljára, nagyjából kilencven éve, amikor errefelé még az állókép is ritkaság volt, nemhogy a mozgó). Szóval, Szivós Marcinak adtak egy rövid passzt, de megoldotta: hanyatt fordult, lábbal feltette a kezére, aztán azzal a lendülettel, svédcsavarral betette a kapuba. Ez nem az olimpia gólja volt, hanem az évtized legnagyobb alakítása, hosszában és keresztben."

Ime a gól:


Forrás:hvg.hu
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu